Will Grigg, Irlanda de Nord
Will Grigg, Irlanda de Nord

Will Grigg, inclus în lotul provizoriu al Irlandei de Nord pentru Euro 2016

Selecţionerul Michael O'Neill a anunţat lotul provizoriu de jucători pe care Irlanda de Nord se va baza la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
22 mai 2016

Atacantul celor de la Wigan, Will Grigg, revine în echipa naţională a Irlandei de Nord în vederea ultimelor două meciuri amicale înainte ca selecţionerul Michael O’Neill să definitiveze lotul pe care se va baza la Euro 2016. Golgheter al ligii a treia din Anglia (graţie celor 25 de reuşite), Will Grigg nu a fost chemat la meciurile disputate de Irlanda de Nord în luna martie, cu Ţara Galilor şi Slovenia, pentru a se putea concentra pe promovarea în Championship alături de Wigan, obiectiv îndeplinit în cele din urmă de echipa lui Gary Caldwell.

Chris Baird şi Corry Evans, care au lipsit la meciurile anterioare din cauza unor accidentări, sunt refăcuţi şi au fost incluşi de selecţionerul Michael O’Neill pe lista iniţială de 28 de jucători, dintre care doar 23 vor face deplasarea în Franţa. Atacantul celor de la Queens Park Rangers, Conor Washington, respectiv fundaşul lui Peterborough, Michael Smith, sunt de asemenea prezenţi, după ce au debutat în echipa naţională la meciurile din urmă cu două luni.

Experimentatul fundaş Aaron Hughes (36 de ani) va bifa apariţia cu numărul 99 în tricoul Irlandei de Nord dacă va evolua în meciul cu Belarus de vineri, 27 mai, pentru ca apoi să poată ajunge la cota 100 în partida amicală cu Slovacia, care va avea loc pe 4 iunie.

Lotul provizoriu al Irlandei de Nord pentru Euro 2016:

McGovern (Hamilton), Carroll (Notts County), Mannus (St. Johnstone), Cathcart (Watford), McAuley (West Bromwich Albion), J Evans (Manchester United), McCullough (Doncaster), Hughes (Melbourne), D Lafferty (Burnley), McLaughlin (Fleetwood), Smith (Peterborough), Hodson (MK Dons), McNair (Manchester United), Ferguson (Millwall), Dallas (Leeds United), Davis (Southampton), Norwood (Reading), Baird (Derby), C Evans (Blackburn), Reeves (MK Dons), McGinn (Aberdeen), McKay (Wigan), Boyce (Ross County), Magennis (Kilmarnock), K Lafferty (Norwich), Ward (Nottingham Forest), Washington (QPR), Grigg (Wigan).Comentarii