Wayne Rooney, Anglia
Wayne Rooney, Anglia

Wayne Rooney este dispus să joace pe postul de mijlocaş la Euro 2016

Căpitanul echipei naţionale a Angliei, Wayne Rooney, nu ar întâmpina dificultăţi să se adapteze pe un alt post la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
17 mai 2016

Wayne Rooney a declarat că, deşi preferă să evolueze în compartimentul ofensiv atât la Manchester United, cât şi pentru echipa naţională a Angliei, este dispus să se adapteze unui nou post de-a lungul meciurilor de la Campionatul European 2016, dacă va fi nevoie. Jucătorul în vârstă de 30 de ani nu a avut parte de cel mai bun sezon în Premier League, până la punctul în care prezenţa sa în echipa de start a Angliei la turneul final din Franţa a fost pusă la îndoială de presa britanică.

Deşi a depăşit recent recordul de goluri pentru Anglia, deţinut anterior de legendarul Sir Bobby Charlton, ajungând la 51 de reuşite în 109 meciuri, Rooney a fost eclipsat în acest sezon de jucători precum Harry Kane şi Jamie Vardy, care par îndreptăţiţi să spere la un loc de titular pentru Campionatul European 2016. Tânărul său coleg de la Manchester United, Marcus Rashford, aflat de asemenea în lotul lărgit al Angliei pentru turneul final din această vară, a fost principalul om de gol al clubului de pe Old Trafford, în timp ce Rooney a avut o serie de apariţii în zona de mijloc a terenului: „Ca jucător trebuie să te adaptezi tot timpul.” – a declarat atacantul lui Manchester United, în cadrul unui interviu acordat pentru Sky Sports News – „Te adaptezi la colegii de echipă şi la diferitele cerinţe venite din partea antrenorilor cu care lucrezi. Este foarte important ceea ce doreşte antrenorul din partea ta. De-a lungul carierei mele m-am adaptat multor situaţii, în special la echipa naţională, aşadar din punctul meu de vedere nu ar fi nicio problemă.”

„La o competiţie de acest nivel este nevoie de jucători care pot evolua pe mai multe poziţii, iar eu am simţit întotdeauna că pot să acopăr diferite posturi pe teren. Desigur, eu îmi doresc să joc mereu ca atacant şi să înscriu goluri, dar sunt capabil să joc pe mai multe posturi, inclusiv în linia de mijloc.” – a concluzionat căpitanul naţionalei Angliei.

Echipa pregătită de Roy Hodgson va evolua în grupa B de la Euro 2016, unde urmează să înfrunte Rusia, Ţara Galilor şi Slovacia.Comentarii