Wayne Rooney, Anglia
Wayne Rooney, Anglia

Wayne Rooney, selecţia cu numărul 100 pentru Anglia

Wayne Rooney a bifat selecţia numărul 100 la echipa naţională în meciul Anglia - Slovenia din preliminariile EURO 2016.
Articol scris de Dumitru Iliescu
19 noiembrie 2014

Săptămână specială pentru Wayne Rooney, care a bifat prezenţa cu numărul 100 în naţionala Angliei în victoria cu 3-1 în faţa Sloveniei în preliminariile EURO 2016, apoi şi pe cea cu numărul 101 în amicalul câştigat cu acelaşi scor de trupa lui Roy Hodgson în Scoţia. Starul lui Manchester United este al nouălea jucător englez care depăşeşte bariera de 100 de selecţii, dar şi cel mai tânăr fotbalist care ajunge la această performanţă.

Cu banderola de căpitan pe braţ, Rooney a marcat de trei ori în cele două jocuri: a transformat un penalty contra Sloveniei la scorul de 1-0 pentru oaspeţi, apoi a punctat de două ori în repriza secundă a amicalului de la Glasgow. Graţie acestor reuşite, Rooney a ajuns la un total de 46 de goluri pentru naţionala Angliei şi a urcat pe locul 3 al topului celor mai prolifici marcatori pentru această echipă, fiind depăşit acum doar de Gary Lineker (48) şi de legendarul Bobby Charlton (49).

Anglia încheie anul 2014 în postura de lider al Grupei E din preliminariile EURO 2016 şi este una dintre cele doar patru echipe care înregistrează maxim de puncte, alături de Cehia, Slovacia şi Israel. Trupa lui Roy Hodgson a punctat de 11 ori în meciurile oficiale din această campaniei, iar Rooney este al doilea marcator, cu 3 goluri, depăşit de Danny Welbeck (5).Comentarii