Viorel Moldovan, România
Viorel Moldovan, România

Viorel Moldovan va părăsi staff-ul tehnic al României după Euro 2016

Antrenorul secund al României, Viorel Moldovan, va fi noul tehnician al echipei Auxerre, după Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 mai 2016

Viorel Moldovan va mai ocupa funcţia de antrenor secund al echipei naţionale a României doar până la finalul Campionatului European 2016, pentru ca apoi să preia pe Auxerre, echipă din liga a doua franceză, care prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site oficial a anunţat numirea pe banca tehnică a fostului antrenor al lui FC Vaslui şi Rapid Bucureşti.

Actualul antrenor secund al selecţionerului Anghel Iordănescu va face parte parte din staff-ul tehnic al României pentru Euro 2016 şi îşi va începe apoi aventura pe banca tehnică a lui Auxerre, care în stagiunea precedentă a încheiat doar pe locul al optulea şi a decis astfel să renunţe la antrenorul Jean-Luc Vannuchi. Viorel Moldovan, prezentat pe site-ul oficial al clubului francez ca fiind „un tehnician care apreciază să lucreze cu jucătorii tineri, lucru pe care deja l-a făcut ca selecţioner al echipei de tineret a României”, a semnat un contract valabil pe următoarele două stagiuni şi va avea misiunea de a readuce pe Auxerre în prima ligă franceză.

În calitate de jucător, fostul internaţional a evoluat în Franţa, la Nantes, şi a marcat 25 de goluri în 75 de apariţii pentru România. De-a lungul carierei de antrenor, Viorel Moldovan a mai pregătit pe FC Vaslui, FC Braşov, Sportul Studenţesc şi Rapid București în campionatul intern, respectiv echipa naţională de tineret a României, pentru ca în 2014 să devină antrenor al reprezentativei mari.Comentarii