Vicente del Bosque, Iker Casillas (Spania)
Vicente del Bosque, Iker Casillas (Spania)

Vicente del Bosque a confirmat că renunţă la funcţia de selecţioner al Spaniei

Vicente del Bosque a anunţat că nu va continua pe banca tehnică a echipei naţionale a Spaniei după eliminarea de la Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
1 iulie 2016

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a dezvăluit că după turneul final din Franţa, în care Spania a fost eliminată de Italia în faza optimilor de finală, le-a trimis un mesaj tuturor jucătorilor săi din lot, mai puţin lui Iker Casillas. Experimentatul tehnician salamantin şi-a explicat decizia: „Faţă de colegii săi, Iker Casillas s-a comportat normal, corect, dar cu echipa tehnică, aşa şi-aşa. Din acest motiv, Iker este singurul căruia nu i-am transmis un mesaj după acest turneu final. Este supărat pe mine, dar şi pe Javier Minano sau Toni Grande. Cu restul s-a comportat foarte bine. Supărarea lui e pe noi. Sunt sigur că e supărat şi dezgustat de ceea ce am făcut şi poate îl înţeleg. Îl ştiu de la 9 ani, nu m-a decepţionat. Îl apreciez foarte mult” a mărturisit Del Bosque.

Ajuns la 65 de ani, Vicente del Bosque, campion european şi mondial cu naţionala iberică, va părăsi banca tehnică a Spaniei şi cel mai probabil va alege să se retragă din activitatea competiţională după data de 31 iulie, când actualul său angajament cu Federaţia Spaniolă de Fotbal expiră: „Nimeni şi nimic nu mă poate face să-mi schimb ideea.” spunea Vicente del Bosque în urmă cu aproximativ un an de zile, iar aseară, pentru El Larguero a confirmat: „Nu am niciun dubiu în privinţa viitorului meu. Fără nicio discuţie: nu îmi doresc să continui, însă trebuie să fim discreţi în privinţa acestui lucru” a anunţat Del Bosque. Conform cotidianului AS, selecţionerul Spaniei a respins intenţia Federaţiei Spaniole de Fotbal de a-l păstra într-o funcţie de decizie, dar şi oferta unei echipe naţionale din Asia, pregătită să-i ofere 4.5 milioane de euro pentru fiecare dintre următorii trei ani de zile.Comentarii