Zoltan Stieber, Balazs Dzsudzsak, Zoltan Gera (Ungaria)
Zoltan Stieber, Balazs Dzsudzsak, Zoltan Gera (Ungaria)

Ungaria, calificată în optimile Euro 2016, înainte de meciul cu Portugalia

Ungaria, Slovacia şi Irlanda de Nord au obţinut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European 2016, după meciurile de marţi seara.
Articol scris de Răzvan Mitacu
22 iunie 2016

Alături de Germania şi Polonia, alte trei echipe naţionale şi-au asigurat prezenţa în optimile Campionatului European 2016: Ungaria, Slovacia şi Irlanda de Nord. Acestea sunt verdictele la capătul meciurilor din grupele C şi D, disputate ieri la turneul final din Franţa. Reprezentativa maghiară s-a dovedit una dintre surprizele competiţiei, reuşind să adune patru puncte din primele două meciuri disputate în grupa F, iar oamenii lui Bernd Storck nu mai pot pierde locul al treilea în grupă, având în vedere rezultatul direct favorabil contra Austriei, indiferent de deznodământul ultimelor partide programate a se desfăşura în această seară. Ungaria va înfrunta Portugalia lui Cristiano Ronaldo, care în mod surprinzător are neapărată nevoie de un succes pentru a-şi asigura calificarea în rundele eliminatorii de la Euro 2016.

În grupa B, naţionala Slovaciei condusă de Marek Hamsik se califică în calitate de cea mai bună echipă de pe locul al treilea, cu patru puncte. Performanţă istorică şi pentru Irlanda de Nord, de asemenea cu trei puncte în grupa C, dar sigură de prezenţa în următoarea rundă graţie golaverajului mai bun faţă de naţionalele Albaniei (-2), respectiv Turciei (-2). Eliminată este Cehia, care se alătură astfel Ucrainei, României şi Rusiei pe lista echipelor ce vor încheia Euro 2016 la capătul fazei grupelor.Comentarii