UEFA
UEFA

Uefa anunţă: „Euro 2016 nu se amână, dar meciurile s-ar putea juca fără spectatori”

Oficialii UEFA au discutat despre măsurile care pot fi luate la Euro 2016 ca urmare a unor posibile ameninţări teroriste
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 martie 2016

Vicepreşedintele UEFA, italianul Giancarlo Abete, a declarat că Euro 2016 nu va fi amânat sau mutat în altă ţară ca urmare a atentatelor de la Bruxelles, soldate cu 34 de morţi şi cel puțin 187 de răniţi, însă a precizat că măsurile de securitate vor fi extrem de ridicate şi este posibil ca unele meciuri de la turneul final din Franţa să se desfăşoare fără spectatori: „Euro 2016 este genul de competiţie care nu poate fi amânată sau mutată.” – a declarat fostul preşedinte al Federaţiei Italiene de Fotbal, în cadrul unui interviu acordat pentru Radio24.

„Nu putem exclude totuşi posibilitatea ca anumite meciuri să se joace cu porţile închise, deoarece nu putem exclude ameninţarea terorismului. Dacă discutăm despre partide care ar putea fi anulate, precum un amical sau un singur meci, acestea s-ar putea disputa la o dată ulterioară. Însă nu este cazul, deoarece discutăm despre o competiţie care este programată să se desfăşoare într-un interval de timp bine definit, aşadar este o situaţie urgentă şi extrem de delicată.” – a precizat Giancarlo Abete.

Directorul de organizare al UEFA pentru Campionatul European 2016, Martin Kallen, a confirmat declaraţiile oficialului italian: „Siguranţa publicului reprezintă cel mai important lucru pentru, aşadar în cazul unei alarme sau dacă vom considera că există un potenţial pericol atunci respectivul meci se va disputa fără spectatori”.

Articole pe aceeaşi temă

Comentarii