Jonas Eriksson
Jonas Eriksson

UEFA a desemnat arbitrii semifinalelor Portugalia – Ţara Galilor şi Germania – Franţa

Jonas Eriksson va arbitra prima semifinală la EURO 2016, Portugalia - Ţara Galilor. A doua semifinală, Germania - Franţa, va fi consusă de italianul Rizzoli.
Articol scris de David Petre
4 iulie 2016

Suedezul Jonas Eriksson a fost desemnat să arbitreze prima semifinală de la EURO 2016, care va opune miercuri naţionalele Portugaliei şi Ţării Galilor. Eriksson a fost în acest sezon arbitrul de rezervă în finala Ligii Campionilor şi a condus la centru finala Europa League dintre Sevilla şi Liverpool. De asemenea, are în palmares şi meciul pentru Supercupa Europei din 2013, câştigat de Bayern Munchen în faţa lui Chelsea la loviturile de departajare.

Pentru Eriksson va fi a doua oară la EURO 2016 când arbitrează naţionala Ţării Galilor, după meciul cu Rusia din faza grupelor. Suedezul a mai condus la centru şi jocul Turcia – Croaţia, de asemenea din faza grupelor.

Cea de-a doua semifinală de la EURO 2016, în care se vor întâlni Franţa şi Germania, va fi condusă la centru de italianul Nicola Rizzoli, cel care a arbitrat finala Campionatului Mondial 2014, finala Champions League din 2013 şi finala Europa League din 2010.

La EURO 2016, Rizzoli a mai condus trei meciuri: Anglia – Rusia şi Portugalia – Austria în faza grupelor, apoi duelul dintre Franţa şi Irlanda din optimile de finală.

Arbitrul finalei Campionatului European va fi desemnat după încheierea semifinalelor.Comentarii