Daniele De Rossi, Thiago Motta (Italia)
Daniele De Rossi, Thiago Motta (Italia)

Thiago Motta suspendat pentru meciul Germania – Italia, Daniele De Rossi incert

Italia se confruntă cu probleme în linia de mijloc a terenului înainte de meciul cu Germania din sferturile de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
28 iunie 2016

Italia şi-a continuat parcursul pozitiv la Campionatul European 2016, printr-o victorie convingătoare în faţa Spaniei lui Vicente del Bosque, cu scorul de 2-0, un succes în urma căruia ‘Squadra Azzurra’ a obţinut un loc în sferturile de finală ale competiţiei. Misiunea oamenilor lui Antonio Conte va fi cel puţin la fel de dificilă şi în următoarea rundă de la Euro 2016, unde italienii vor înfrunta campioana mondială, Germania, într-un meci programat a se disputa sâmbătă, de la ora 22:00, pe stadionul Matmut-Atlantique din Bordeaux.

Sarcina azzurrilor va fi complicată ulterior de situaţia disponibilităţii jucătorilor din zona centrală de la mijlocul terenului: experimentatul mijlocaş al celor de la AS Roma, Daniele De Rossi a fost nevoit să părăsească terenul în partea a doua a meciului cu Spania, din cauza unor probleme musculare, iar prezenţa sa la duelul cu Germania este pentru moment incertă. Staff-ul medical al Italiei va efectua în cursul zilei mai multe controale, în speranţa de a-l recupera pe De Rossi până la ora meciului împotriva campioanei mondiale. Înlocuitorul său, mijlocaşul celor de la Paris Saint-Germain, Thiago Motta, a fost avertizat în minutul 89 al confruntării cu Spania şi va fi astfel suspendat la următoarea partidă, ceea ce face ca opţiunile selecţionerului Antonio Conte să fie limitate. În cazul în care Daniele De Rossi nu va putea evolua, Stefano Sturaro ar putea fi tutularizat în centrul liniei de mijloc, alături de Marco Parolo şi Emanuele Giaccherini, deşi selecţionerul Antonio Conte poate alege de asemenea să îl mute în zona centrală pe Alessandro Florenzi.

Italia s-a văzut deja nevoită să renunţe la alţi doi jucători importanţi din linia de mijloc, Claudio Marchisio şi Marco Verratti, ambii absenţi de la Euro 2016 din cauza unor accidentări de lungă durată, după ce atât jucătorul lui Juventus, cât şi mijlocaşul de la Paris Saint-Germain au fost oameni de bază din echipa naţională a Italiei în campania de calificare la Campionatul European.Comentarii