Marc-Andre ter Stegen, Germania
Marc-Andre ter Stegen, Germania

Ter Stegen explică greşeala din meciul Germaniei cu Slovacia

Portarul Marc-Andre ter Stegen a explicat eroarea comisă la ultimul gol marcat de Slovacia în meciul amical câştigat pe terenul Germaniei.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 mai 2016

Pregătirile campioanei mondiale, Germania, pentru Euro 2016 nu decurg în cel mai bun mod posibil, oamenii lui Joachim Low fiind învinşi pe teren propriu în cel mai recent meci amical de o surprinzătoare echipă naţională a Slovaciei (1-3).

Deşi a deschis scorul prin Mario Gomez, Germania s-a regăsit în dezavantaj pe tabelă la pauză după golurile marcate de mijlocaşul celor de la Napoli, Marek Hamsik, respectiv Michal Duris. Speranţele campioanei mondiale de a evita eşecul pe WWK Arena din Augsburg au fost compromise în mare parte de eroarea imensă comisă în minutul 52 de portarul Marc-Andre ter Stegen, intrat pe teren la începutul reprizei secunde în locul lui Bernd Leno. Execuţia lui Juraj Kucka nu ar fi trebuit să îi pună mari probleme portarului Barcelonei, însă condiţiile suprafeţei de joc au favorizat golul marcat de mijlocaşul în vârstă de 27 de ani al celor de la A.C. Milan:

„A fost o situaţie nefericită, desigur. Mingea a sărit de două ori, şi-a schimbat uşor traiectoria, iar eu nu am mai văzut-o din cauza apei de pe teren. Dar nu caut scuze, a fost greşeala mea cu siguranţă.” – a declarat portarul Barcelonei, citat de site-ul goal.com.

Germania se pregăteşte acum să dispute ultimul meci amical înainte de Campionatul European 2016. Sâmbătă, 4 iunie, oamenii lui Joachim Low vor evolua în compania Ungariei pe Veltins-Arena din Gelsenkirchen, pentru ca apoi campioana mondială să se deplaseze în Franţa unde Ucraina, Polonia şi Irlanda de Nord vor reprezenta adversarii din cadrul grupei C, prima partidă fiind programată împotriva echipei pregătite de selecţionerul Mikhail Ivanovich Fomenko, pe Stade Pierre Mauroy din Lille Métropole (12 iunie).Comentarii