Neil Taylor, Ţara Galilor
Neil Taylor, Ţara Galilor

Ţara Galilor – Belgia: ce planuri avea fundaşul Neil Taylor în această perioadă a anului

Fundaşul galez Neil Taylor a recunoscut că nu se aştepta ca echipa sa să ajungă în sferturile de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
30 iunie 2016

Naţionala Ţării Galilor a surprins lumea fotbalului prin calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal din Franţa. Însă echipa pregătită de Chris Coleman a reuşit să-şi surprindă chiar şi unul dintre proprii jucători. Este vorba despre fundaşul Neil Taylor, care a fost atât de convins că naţionala sa nu va rămâne în competiţie până spre finalul lunii iunie, încât şi-a achiziţionat bilete la maga concertul celebrei Beyonce, programat pe 30 iunie 2016 la Cardiff.

Beyonce, The Formation World Tour ajunge la Cardiff cu o zi înainte ca Ţara Galilor să înfrunte Belgia în faza sferturilor de finală ale competiţiei din Franţa: „Aveam bilete pentru Beyonce săptămâna aceasta. Era un cadou pentru soţia mea. Mă gândeam că prezenţa lui Beyonce la Cardiff este ceva simpatic pentru noi şi că nu putem rata evenimentul. Acum, să fiu sincer, sunt extrem de bucuros că îl vom rata” a explicat cu umor, Neil Taylor, marcator pentru Ţara Galilor în ultimul joc din grupe contra Rusiei.

În vârstă de 27 de ani, Neil John Taylor s-a născut în St Asaph şi evoluează că fundaş stânga la Swansea, în Premier League. A debutat pentru echipa reprezentativă în 2010, adunând până în prezent 32 de selecţii şi un singur gol. Tototdată, fundaşul crescut în academia lui Manchester City a reprezentat Marea Britanie la Jocurile Olimpice din 2012. În cariera sa a mai evoluat pentru Wrexham, iar alături de Swansea va intra în al saptelea an de contract, fiind unul dintre „veteranii” formaţiei galeze. Pentru Taylor, Swansea a plătit puţin peste 130 de mii de lire sterline, dar cota lui Neil în prezent atinge 9 milioane de euro.Comentarii