Sven-Goran Eriksson, fostul selecţioner al Angliei
Sven-Goran Eriksson, fostul selecţioner al Angliei

Sven-Goran Eriksson, încrezător în şansele Angliei la Euro 2016

Antrenorul suedez Sven-Goran Eriksson, care a pregătit Anglia în perioada 2001–2006, a analizat perspectivele naţionalei la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 mai 2016

Fostul selecţioner al Angliei, Sven-Goran Eriksson, consideră că naţionala pregătită acum de Roy Hodgson are capacitatea de a se impune la Campionatul European 2016 din această vară, însă antrenorul suedez, care a condus Anglia la trei turnee finale de-a lungul perioadei de cinci ani petrecută pe banca tehnică, precizează că oamenii lui Roy Hodgson vor trebui să se descurce cu presiunea loviturilor de departajare dacă vor să aibă şanse reale la câştigarea trofeului în Franţa.

„Anglia are la dispozişie o echipă bună, foarte puternică. De-a lungul campaniei de calificare la Euro 2016 au câştigat toate meciurile într-o manieră impunătoare, cu stil. Joacă un fotbal placut şi eficient, aşadar desigur, naţionala poate să câştige trofeul în Franţa. Dar va fi foarte important modul în care vor gestiona presiunea, inevitabilă când participi la un turneu final de acest nivel. Eu ştiu foarte bine faptul că această presiunea poate să fie prea mult pentru unii jucători.” – afirmă Sven-Goran Eriksson, eliminat la Campionatul Mondial 2006 din Germania în urma loviturilor de departajare (3-1 cu Portugalia) – „Dacă discutăm despre penalty-uri, cu siguranţă Anglia nu este renumită pentru succesul la acest capitol. Iar motivul principal este presiunea şi maniera în care este resimţită de jucători. Dar speranţa este că selecţionerul Roy Hodgson va face o treabă bună şi va reuşi un parcurs cât mai lung, încheiat poate chiar printr-un triumf istoric.” – a concluzionat tehnicianul suedez, care în acest moment pregăteşte echipa chineză Shanghai SIPG F.C.

Repartizată în grupa B de la Euro 2016, Anglia va debuta la turneul final pe 11 iunie, prin meciul cu Rusia de pe stade Vélodrome din Marseille, pentru ca apoi oamenii lui Roy Hodgson să se deplaseze pe stade Bollaert-Delelis din Lens Agglo pentru derby-ul britanic cu Ţara Galilor, care va avea loc pe 16 iunie. Ultima confruntare din faza grupelor este programată patru zile mai târziu, pe stade Geoffroy Guichard din Saint-Etienne, cu Slovacia.Comentarii