Suedia - Slovenia 0-0
Suedia - Slovenia 0-0

Suedia – Slovenia 0-0. Puţine realizări în absenţa lui Ibrahimovic

Suedia nu s-a putut impune în partida amicală de pe teren propriu cu Slovenia (0-0), penultima înainte de participarea la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 mai 2016

Ultimul test pentru echipa naţională a Suediei înainte ca selecţionerul Erik Hamrén să definitiveze lotul de 23 de jucători pentru Campionatul European 2016 a avut loc în această seară, pe stadionul Swedbank din Malmö, în compania Sloveniei.

Fără căpitanul şi în acelaşi timp cel mai important jucător din lot, Zlatan Ibrahimovic, menajat cu scop de precauţie din cauza unor uşoare probleme musculare, tinerii Isaac Thelin, respectiv John Guidetti au fost titularizaţi în compartimentul ofensiv al reprezentativei nordice, cu o linie de mijloc alcătuită din Pontus Wernbloom, Oscar Hiljemark, Sebastian Larsson şi Emil Forsberg. Defensiva suedeză a fost formată din Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist şi Jimmy Durmaz, în timp ce experimentatul portar Andreas Isaksson şi-a menţinut locul în echipa de start.

De partea cealaltă, Slovenia, deşi a fost eliminată în preliminariile pentru Euro 2016 dintr-o grupă cu Anglia, Elveţia, Estonia, Lituania şi San Marino, continuă cu selecţionerul Srečko Katanec pe banca tehnică şi a început partida amicală de la Malmo cu Vid Belec în poartă, Nejc Skubic, Aljaž Struna, Luka Krajnc şi Bojan Jokic în apărare, Rene Krhin, Kevin Kampl, Rok Kronaveter şi Josip Ilicic la mijloc şi un atac alcătuit din Roman Bezjak, respectiv Robert Beric.

După cum era de aşteptat, Suedia a controlat meciul în ceea ce priveşte posesia şi dominarea teritorială, însă fără a pune deseori în dificultate poarta oaspeţilor de-a lungul primei reprize. Emil Forsberg şi-a încercat şutul din afara careului în minutul 10, dar mingea a trecut puţin peste bara transversală, în timp ce Pontus Wernbloom şi Jimmy Durmaz şi-au trecut în cont cele mai bune ocazii ale gazdelor, dar atât reluarea cu capul a mijlocaşului celor de la CSKA Moscova, cât şi finalizarea cu piciorul drept a jucătorului de la Olympiacos nu l-au putut învinge pe Belec.

Partea secundă a început cu o execuţie periculoasă a lui Sebastian Larsson direct din lovitură liberă de la 25 de metri, însă puţin pe langă poartă oaspeţilor, precum şi o tentativă a lui Guidetti, are de asemenea nu l-a întrebuinţat pe portarul slovac. Oamenii lui Erik Hamrén au continuat să se afle în căutarea golului decisiv, dar nu părut capabili să depăşească o defensivă bine organizată a oaspeţilor, iar absenţa golgheterului Zlatan Ibrahimovic s-a resimţit în mod evident din jocul ofensiv al suedezilor, incapabili să dezvolte o forţă ofensivă care să pună cu adevărat în dificultate adversarul din această seară. Un aspect care nu poate decât să îl preocupe pe selecţionerul Erik Hamrén, la scurt timp distanţă de mult mai importantele dueluri din Franţa.

Pentru Suedia urmează acum un ultim meci amical înainte de debutul la Campionatul European 2016, cu Ţara Galilor, programat duminică, 5 iunie. Prima partidă din cadrul turneului final din Franţa va avea loc cu Irlanda, pe 13 iunie, pentru ca apoi duelurile cu Italia şi Belgia să fie decisive în tentativa oamenilor lui Erik Hamrén de a lupta pentru calificarea în fazele eliminatorii ale competiţiei. Slovenia se concentrază deja pe pregătirile pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2018, care vor începe în luna septembrie printr-o confruntare cu Lituania.

SUEDIA: A. Isaksson, J. Durmaz, A. Granqvist, V. Nilsson Lindelöf, M. Lustig (46′ P. Jansson), S. Larsson, P. Wernbloom (71′ M. Rohdén), O. Hiljemark, E. Forsberg (46′ E. Zengin), J. Guidetti, I. Thelin

SLOVENIA: V. Belec, N. Skubic (84′ B. Jović), Aljaž Struna, L. Krajnc, B. Jokić, R. Kronaveter (57′ J. Kurtič), K. Kampl, R. Krhin (88ţ R. Rotman), J. Ilicic (90′ Andraž Struna), R. Bezjak (82′ M. Črnic), R. Berič (60′ M. Novakovič)Comentarii