Germania, învingătoare în Spania
Germania, învingătoare în Spania

Spania – Germania 0-1: Spania pierde prima oară acasă după opt ani!

Germania a pus capăt unei serii incredibile a naţionalei Spaniei de 34 de jocuri fără înfrângere pe teren propriu.
Articol scris de Dumitru Iliescu
19 noiembrie 2014

Germania a pus capăt unei serii incredibile a naţionalei Spaniei de 34 de jocuri fără înfrângere pe teren propriu, câştigând cu 1-0 meciul amical disputat la Vigo, graţie unui gol marcat în minutul 89 de mijlocaşul lui Real Madrid, Toni Kroos. Trecuseră mai bine de opt ani de când Spania nu mai pierduse în faţa propriilor spectatori, ultimul rezultat negativ înregistrat de La Roja fiind un 0-1 în faţa… României, pe 15 noiembrie 2006, la Cadiz.

Pentru iberici a fost prima înfrângere înregistrată vreodată pe stadionul din Vigo unde mai disputaseră alte şapte meciuri, iar pentru Germania a fost prima victorie în faţa Spaniei pe terenul acesteia din 1982, când câştigase cu 2-1 duelul de la Madrid din runda a doua a Campionatului Mondial de Fotbal.

Înfângerea în faţa Germaniei a fost cea de-a cincea înregistrată în 2014 de trupa lui Vicente del Bosque, după 1-5 cu Olanda, 0-2 cu Chile, 0-1 cu Franţa şi 1-2 cu Slovacia, acesta din urmă fiind primul joc pierdut de iberici în preliminariile unei competiţii majore în ultimii opt ani. Ultima oară când Spania pierduse de cinci ori într-un an calendaristic a fost în 1991!Comentarii