Harry Kane, Jamie Vardy, Anglia
Harry Kane, Jamie Vardy, Anglia

Sol Campbell: „Vardy şi Kane trebuie să fie titulari la Euro 2016”

Fostul jucător al naţionalei Angliei, Sol Campbell, a discutat despre perspectivele echipei lui Roy Hodgson la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
25 mai 2016

Fostul fundaş al lui Arsenal şi al naţionalei Angliei, Sol Campbell, consideră că reprezentativa pregătită de Roy Hodgson va trebui să aibă o abordare ofensivă la Campionatul European 2016 de vara viitoare şi să se bazeze pe prolificii săi atacanţi, în special pe Jamie Vardy şi Harry Kane, care s-au dovedit cei mai în formă jucători din acest sezon.

În vârstă de 41 de ani, Sol Campbell, component al naţionalei Angliei timp de 11 ani, în perioada 1996–2007, a evidenţiat de asemenea lipsa de siguranţă a compartimentului defensiv al echipei lui Roy Hodgson, un aspect care poate fi compensat de forţa liniei de atac. Intervievat de The Mirror Online, fostul fundaş central a declarat: „Anglia are nevoie să îşi valorifice punctele forte, iar acest lucru înseamnă să practice un fotbal ofensiv. Poate că nu mai suntem la fel de buni în apărare precum la turneele finale anterioare, dar avem foarte multe soluţii în faţă, iar Hodgson trebuie să maximizeze potenţialul lui Kane şi Vardy pentru ca Anglia să poată realiza o performanţă importantă la Euro 2016.”

Sol Campbell a adăugat că forma foarte bună demonstrată de echipa naţională de-a lungul campaniei de calificare la Campionatul European 2016 poate reprezenta un motiv de încredere: „Dacă privim la grupele pe care le au Germania sau Spania, Anglia ar trebui să fie încântată de faptul că adversari vor fi Rusia, Slovacia şi Ţara Galilor. Forma din ultimele 12 luni a echipei lui Roy Hodgson a fost comparabilă cu cea a oricărei alte naţionale din Europa, aşadar acest lucru ar trebui să ajute la un început de turneu final solid, care să ducă la o calificare confortabilă în rundele eliminatorii ale competiţiei din Franţa.” – a concluzionat fostul jucător al Angliei, care de-a lungul carierei internaţionale a adunat 73 de prezenţe în tricoul echipei naţionale.Comentarii