Alan Dzagoev, Rusia
Alan Dzagoev, Rusia

Slutsky: „Dzagoev, o pierdere imensă pentru Rusia la Euro 2016”

Selecţionerul Leonid Slutsky a comentat absenţa mijlocaşului Alan Dzagoev din lotul echipei naţionale a Rusiei pentru Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
25 mai 2016

Mijlocaşul Alan Dzagoev nu va putea face parte din lotul echipei naţionale a Rusiei pentru Campionatul European 2016 după ce a suferit o accidentare la picior în meciul pe care echipa sa, CSKA Moscova, l-a câştigat în ultima etapă de campionat (scor 1-0 pe terenul celor de la Rubin Kazan’, printr-un gol marcat chiar de mijlocaşul în vârstă de 25 de ani). Insă bucuria câştigării titlului a fost rapid umbrită de vestea indisponibilităţii pentru Euro 2016, iar mijlocaşul celor de la CSKA Moscova a fost deja înlocuit de jucătorul lui FC Krasnodar, Dmitri Torbinski, în lotul Rusiei pentru turneul final din Franţa.

Absenţa lui Alan Dzagoev va cântări enorm în ceea ce priveşte parcursul Rusiei la Campionatul European 2016, după cum a confirmat însuşi selecţionerul Leonid Slutsky: „Din păcate am primit rezultatele controalelor medicale la care a fost supus şi am fost informaţi că nu va putea fi alături de noi la turneul final. Dzagoev era un jucător de bază pentru noi şi va reprezenta o pierdere imensă, dar aceasta este situaţia şi trebuie să mergem înainte încrezători în faptul că avem la dispoziţie soluţii alternative. Nu ne vom putea baza nici pe experienţa lui Yuri Zhirkov, însă cel mai important va fi jocul colectiv şi maniera în care vom aborda meciurile.” – a declarat selecţionerul Leonid Slutsky, citat de site-ul tass.ru.

Rusia va debuta la Euro 2016 pe 11 iunie, în meciul contra reprezentativei Angliei, care va avea loc pe Stade Vélodrome din Marseille. Patru zile mai târziu, oamenii lui Leonid Slutsky vor înfrunta Slovacia pe Stade Pierre Mauroz din Lille Métropole, pentru ca ultimul meci din cadrul grupei B a turneului final din Franţa să fie programat pe 20 iunie, la Toulouse, cu Ţara Galilor.Comentarii