Sime Vrsaljko, Croaţia
Sime Vrsaljko, Croaţia

Sime Vrsaljko, noul jucător al lui Atletico Madrid

Fundaşul dreapta al naţionalei Croaţiei, Sime Vrsaljko, a semnat un contract pe următoarele cinci sezoane cu echipa spaniolă Atletico Madrid.
Articol scris de Florin Codreanu
22 iunie 2016

Fundaşul croat Sime Vrsaljko a efectuat deja în Franţa vizita medicală şi va semna un contract cu finalista Ligii Campionilor, Atletico Madrid, anunţă Gazzetta dello Sport. Aseară, Vrsaljko a evoluat chiar împotriva Spaniei la turneul final şi l-a avut ca adversar pe viitorul său coechipier de la Atletico Madrid, Juanfran.

La 24 de ani, Sime Vrsaljko face cel mai important pas din cariera sa. Jucătorul format de Dinamo Zagreb, cu care a câştigat şapte trofee interne, a evoluat prima dată în afara Croaţiei la Genoa, grupare pentru care a bifat 22 de meciuri în sezonul 2013-2014. Genovezii plătiseră pentru fundaşul dreapta croat aproape 5 milioane de euro, dar l-au cedat după numai un sezon la Sassuolo, pe o sumă cu 1.5 milioane de euro mai mică. Din acel an a început ascensiunea lui Sime, jucător care a bifat 54 de meciuri în două sezoane pentru micuţa grupare italiană şi a atras privirile unor cluburi ca Fiorentina, AS Roma sau Borussia Dortmund. În cele din urmă, câştig de cauză a avut Atletico Madrid, care l-a convins conform presei italiene pe Sime Vrsaljko cu un contract pe 5 sezoane.

Sime Vrsaljko este titular în naţionala Croaţiei pentru care a debutat în 2011. A strâns 19 selecţii în echipa reprezentativă cu care a participat atât la Euro 2012 cât şi la Cupa Mondială din 2014. În 2010, Vrsaljko a fost desemnat speranţa anului în ţara sa.Comentarii