Vladimir Petkovic, selecţionerul Elveţiei
Vladimir Petkovic, selecţionerul Elveţiei

Selecţionerul Elveţiei, Vladimir Petkovic, comentează grupa de la Euro 2016

Vladimir Petkovic a analizat grupa A de la Euro 2016, din care fac parte Elveţia, Franţa, România şi Albania
Articol scris de Răzvan Mitacu
25 februarie 2016

Intervievat de site-ul oficial al UEFA, selecţionerul Elveţiei, Vladimir Petkovic, şi-a împărtăşit impresiile în ceea ce priveşte grupa de la Campionatul European 2016, unde naţionala sa va evolua în compania reprezentativei gazdă, Franţa, precum şi Albania, respectiv România, iar Elveţia este considerată de mulţi ca fiind favorită la calificarea în fazele eliminatorii ale competiţiei, dintre cele trei naţionale care mai fac parte din grupa echipei pregătită de Didier Deschamps.

„Este o plăcere pentru noi să fim într-o grupă cu Franţa, care reprezintă una dintre favorite, nu doar în ceea ce priveşte grupa noastră, ci întreg turneul. Iar acest lucru este pentru noi o motivaţie în plus, deoarece am întâmpinat multe dificultăţi la ultima confruntare directă cu Franţa, aşadar acum vom avea oportunitatea de a demonstra ca am progresat şi că putem face faţă cu succes. Poate chiar să reuşim o mica surpriză.” – a precizat selecţionerul Elveţiei, citat de site-ul uefa.com.

Vladimir Petkovic a discutat de asemenea despre oponenţii direcţi pentru calificarea în rundele eliminatorii de la Euro 2016: „În afara de Franţa vom înfrunta de asemenea alţi doi adversari periculoşi: Romania a primit doar două goluri de-a lungul campaniei de calificare la Campionatul European şi cu siguranţă vom avea un meci dificil. Nu în ultimul rând vom înfrunta Albania, care de altfel va fi primul nostru adversar de la Euro 2016, iar partida va reprezenta un fel de derby pentru noi, deoarece mulţi dintre componenţii naţionalei Albaniei au crescut în Elveţia. Vom avea ocazia de a vedea doi fraţi jucând unul împotriva celuilalt (Granit şi Taulant Xhaka). Va fi un meci intens şi emoţionant. Obiectivul nostru este clar, cel de a obţine calificarea şi de a fi prezenţi în următoarea rundă.” – a concluzionat Vladimir Petkovic.Comentarii