Federaţia Română de Fotbal
Federaţia Română de Fotbal

Schimbări majore în staff-ul medical al României înainte de Euro 2016

Federaţia Română de Fotbal a anunţat oficial încheierea raporturilor de colaborare cu medicul Pompiliu Popescu şi staff-ul acestuia
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 mai 2016

Cu doar o lună înainte de debutul la Euro 2016, România va avea un nou staff medical după ce contractul cu medicul Pompiliu Popescu a fost întrerupt, la capătul unei colaborări care a durat peste 25 de ani. Anunţul a fost făcut de către Federaţia Română de Fotbal prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site oficial:

„După o colaborare de mai bine de 25 de ani, Federația Română de Fotbal anunță despărțirea de Pompiliu Popescu. În vârstă de 65 de ani, medicul a ajuns la vârsta pensionării, motiv pentru care contractul său cu FRF a ajuns la final. Neputându-se ajunge la un acord pentru un nou angajament, Federația Română de Fotbal îi mulțumește doctorului Pompiliu Popescu pentru întreaga sa activitate la echipa națională și îi urează succes în proiectele pe care le va întreprinde.

Prin plecarea medicului Popescu, Federația Română de Fotbal se va despărți și de staff-ul acestuia format din:

– Roger Popovici – maseur
– Ghiță Păcurariu – maseur
– Victor Hexan – maseur
– Ovidiu Blendea – maseur
– Bogdan Ionescu – maseur”

Deşi nu a fost confirmat oficial, motivul principal al despărţirii pare a fi reprezentat de primele de calificare la Campionatul European 2016, în ciuda completării făcute de FRF, conform căreia: „Precizăm că încheierea colaborărilor s-a făcut prin achitarea tuturor obligațiilor financiare, inclusiv a bonusurilor de calificare la Euro 2016.” – se poate citi în comunicatul oficial publicat ieri pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, care a anunţat că în cursul săptămânii viitoare va fi definitivată componenţa noului staff medical.

România face parte din grupa A de la Euro 2016 şi va evolua în meciul de deschidere, cu Franţa, programat a se disputa vineri, 10 iunie, pe Stade de France din Saint-Denis. Jucătorii pregătiţi de Anghel Iordănescu vor înfrunta apoi Elveţia, la Paris, în timp ce ultimul meci din grupa de la Campionatul European va avea loc cu Albania, pe Stade de Lyon.Comentarii