Igor Akinfeev, scos pe targă în meciul Muntenegru - Rusia
Igor Akinfeev, scos pe targă în meciul Muntenegru - Rusia

Rusia câştigă la masa verde meciul cu Muntenegru din preliminariile EURO 2016

UEFA a acordat Rusiei victoria cu scorul de 3-0 în meciul cu Muntenegru, întrerupt definitiv în minutul 67 după o serie de incidente în tribune.
Articol scris de David Petre
14 aprilie 2015

În urma analizei incidentelor din meciul Muntenegru – Rusia din preliminariile EURO 2016, disputat la Podgorica şi întrerupt în minutul 67 la scorul de 0-0, Comisia de Disciplină a UEFA a decis acordarea victoriei echipei vizitatoare cu scorul de 3-0. De asemenea, Muntenegru va trebui să dispute următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise şi va plăti şi o amendă de 50.000 de euro.

„Luând în considerare toate faptele, decizia UEFA este cea aşteptată şi nu vom face apel”, a declarat secretarul general al Federaţiei de Fotbal din Muntenegru, Momir Djurdjevac, ceea ce înseamnă că victoria Rusiei cu scorul de 3-0 este definitivă.

În urma acestui rezultat, Rusia acumulează 8 puncte în Grupa G şi se apropie la un singur punct de ocupanta locului doi, Suedia. Grupa este condusă de Austria, cu 13 puncte obţinute în cele cinci etape disputate din preliminariile EURO 2016. Muntenegru rămâne cu 5 puncte şi are şanse tot mai mici să mai prindă turneul final din Franţa.

Următoarea etapă a preliminariilor programează, pe 14 iunie, meciurile Rusia – Austria, Suedia – Muntenegru şi Liechtenstein – Moldova.Comentarii