Marcus Rashford, alături de Raheem Sterling
Marcus Rashford, alături de Raheem Sterling

Roy Hodgson, impresionat de Marcus Rashford

Marcus Rashford a debutat în naţionala Angliei în amicalul cu Australia şi a marcat după mai puţin de trei minute de la startul jocului.
Articol scris de David Petre
29 mai 2016

Roy Hodgson a declarat că tânărul Marcus Rashford a făcut un pas important spre lotul de 23 de jucători cu care Anglia va aborda Campionatul European de Fotbal ce se va desfăşura în perioada 10 iunie – 10 iulie. Atacantul de 18 ani al lui Manchester United a profitat de accidentarea de ultimă oră a lui Daniel Sturridge, a fost inclus în unsprezecele de start al amicalului cu Australia şi a marcat după doar trei minute, devenind cel mai tânăr jucător ce debutează cu gol la naţionala Angliei.

„Sunt încântat de evoluţia lui Marcus Rashford şi de laudele pe care le-a primit după meci”, a declarat Hodgson. „De asemenea, sunt încântat că decizia mea de a-i acorda încredere a fost răsplătită. I-am dat o şansă şi el şi-a jucat bine cartea în încercarea de a ajunge în lotul de 23 pentru EURO 2016. L-am convocat în lotul extins fiind convins că are ceva de arătat, dar lui i-au trebuit doar câteva secunde în timpul jocului ca să se remarce”.

Rashford a explodat în acest sezon la echipa mare a lui Manchester United, pentru care a marcat opt goluri în doar 18 meciuri oficiale. Evoluţia sa este oarecum contrastantă cu cea a lui Daniel Sturridge, pe care desele accidentări l-au ţinut în afara gazonului o bună parte a sezonului, aşa cum s-a întâmplat şi vineri seară, când atacantul lui Liverpool nu a putut evolua contra Australiei.

Hodgson a comentat situaţia lui Sturridge: „Are o problemă minoră care sper că va dispărea repede. Duminică are programată o sesiune suplimentară de antrenament şi vom vedea în ce stare este. Se pare că 25 de jucători luptă cu arme egale pentru 23 de locuri în avionul de EURO şi va trebui să dezamăgesc pe doi dintre ei. Va trebui să aşteptăm finalul weekendului pentru a evalua situaţia lui Daniel şi sper că luni nu voi fi obligat din considerente medicale să îl las în afara lotului. Nu este vorba aici doar de calitatea individuală a jucătorului, ci de o balanţă în cadrul lotului. Acesta este şi motivul pentru care am folosit două echipe diferite în primele două amicale, am avut posibilitatea să caut un echilibru şi am deja o impresie clară”.

Anglia mai are de disputat un amical cu Portugalia înainte să debuteze la EURO 2016 pe 11 iunie, contra Rusiei.Comentarii