Roy Hodgson, Anglia
Roy Hodgson, Anglia

Roy Hodgson dispus să continue cu Anglia şi după Euro 2016

Selecţionerul Roy Hodgson şi-a exprimat intenţia de a rămâne pe banca tehnică a Angliei şi după turneul final al Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
17 mai 2016

Roy Hodgson ar dori să rămână în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Angliei şi la capătul Campionatului European 2016, fiind încântat de ideea de a lucra în continuare alături de tânăra şi promiţătoarea generaţie engleză. Hodgson a anunţat recent lotul provizoriu pentru Euro 2016, iar unul dintre numele care ies în evidenţă este cel al lui Marcus Rashford, atacantul în vârstă de 18 ani al celor de la Manchester United, convocat pentru prima dată la echipa naţională.

Experimentatul antrenor afirmă că ascensiunea unor tineri jucători precum Rashford fac ca interesul şi motivaţia sa să râmănă la fel de ridicate, în sparanţa de a continua pe banca tehnică a Angliei şi după turneul final din Franţa: „Cu siguranţă că eu sunt disponibil, sunt pregătit să rămân şi să duc mai departe munca din toată această perioadă.” – a declarat selecţionerul englez în cadrul unei conferinţe de presă, după anunţatea lotului preliminar pentru Euro 2016. – „Totul depinde de ceea ce îşi doreşte Federaţia, ceea ce îşi doreşte publicul general, deşi acest lucru este poate puţin mai dificil de evaluat. Vom aştepta şi vom vedea. Concentrarea mea se îndreaptă pentru moment doar pe turneul final de luna viitoare şi pe ceea ce putem obţine.”

„Din partea mea există dorinţa de a continua să lucrez alături cu aceşti jucători, cu un grup extraordinar. Poziţia de selecţioner al Angliei este una privilegiată, prestigioasă şi una care îţi aduce foarte multă onoare şi mândrie. Aşadar de ce ar alege cineva sa plece, în special într-un astfel de moment în care eu cred că Anglia este foarte aproape de a realiza o performanţă importantă.” – a adăugat selecţionerul englez, care apoi a comentat convocarea lui Marcus Rashford. Tânărul atacant al lui Manchester United nu se va alătura pentru moment lotului naţionalei, având în vedere finala cupei programată la sfârşitul săptămânii, însă ar putea debuta în tricoul Angliei pe 27 mai, contra Australiei: „Nu am avut ocazia de a lucra în manieră directă cu el până acum. L-am urmărit, desigur, atât eu cât şi Gary [Neville] şi Ray [Lewington]”. – a concluzionat Roy Hodgson.Comentarii