Cristiano Ronaldo, Portugalia
Cristiano Ronaldo, Portugalia

Ronaldo, încrezător înainte de Portugalia – Franţa: „Va fi primul trofeu important pentru noi”

Atacanul Portugaliei şi al lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a prefaţat duelul cu Franţa din finala Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
9 iulie 2016

Căpitanul şi în acelaşi timp cel mai bun marcator din echipa naţională a Portugaliei, Cristiano Ronaldo, se arată încrezător în şansele lusitanilor de a se impune în finala Campionatului European 2016 cu Franţa, meci programat a se disputa dumincă seara la Paris, pe Stade de France. Duelul împotriva naţionalei ţării gazdă de la Euro 2016 va reprezenta cea de-a doua finală de Campionat European pentru atacantul celor de la Real Madrid, după prezenţa în ultimul act al ediţiei din 2004. În vârstă de 19 ani, Cristiano Ronaldo făcea atunci parte din echipa Portugaliei care pierdea o oportunitate imensă pe teren propriu, fiind învinsă de o surprinzătoare naţională a Greciei (1-0), deşi era considerată favorită certă.

La peste un deceniu distanţă de acel moment dificil, Cristiano Ronaldo a câştigat tot ceea ce se putea la nivelul echipei de club şi speră acum îşi încununeze o carieră excepţională printr-un trofeu alături de echipa naţională: „Câştigarea Campionatului European este ceva la care am visat întotdeauna.” – a declarat jucătorul de la Real Madrid, citat de site-ul oficial al UEFA – „Ar fi un lucru extraordinar să pot câştiga un trofeu cu Portugalia. Eu sunt extrem de încrezător, la fel precum toţi colegii mei, întreaga Portugalia şi de asemenea toată comunitatea portugheză din Franţa. Trebuie să credem în această performanţă fantastică. Duminică va fi prima dată când Portugalia îşi va trece în palmares un trofeu important.” – a concluzionat jucătorul în vârstă de 31 de ani, care mâine va bifa cea de-a 133-a prezenţă pentru Portugalia, în tricoul căreia a marcat până acum 61 de goluri.Comentarii