România - Bulgaria 0-0, amical
România - Bulgaria 0-0, amical

România – Sioni Bolnisi 1-0 în al doilea amical din Antalya

Naţionala divizionară a României a trecut la limită de modesta Sioni Bolnisi, locul 14 în liga 1 din Georgia, graţie unui gol marcat de Dumitraș.
Articol scris de Dumitru Iliescu
10 februarie 2015

La trei zile după 0-0 cu Bulgaria, naţionala divizionară a României a trecut la limită de modesta Sioni Bolnisi, locul 14 în liga 1 din Georgia, în al doilea amical din cadrul turneului de pregătire din Antalya.

Anghel Iordănescu a început meciul cu un unsprezece inedit, păstrând însă sistemul 4-2-3-1: Bălgrădean i-a luat locul lui Lung în poartă, Dumitraș, Nedelcearu, Bejan şi Vătăjelu au format linia defensivă, Anton şi Creţu au evoluat în faţa lor, iar Valentin Lazăr, Budescu şi Hora au jucat în spatele vârfului împins Hora. Deşi a propus câţiva jucători cu suficientă experienţă competiţională, naţionala a acuzat lipsa de omogenitate şi condiţiile grele de joc, oferind în prima repriză un joc de slabă calitate, lipsit de claritate ofensivă.

A fost nevoie ca selecţionerul să apeleze după pauză la jucători obişnuiţi cu echipa naţională precum Pintilii, Rusescu sau Keseru pentru ca tricolorii să reuşească deschiderea scorului, survenită în minutul 65, când Dumitraş a marcat după o lovitură de colţ executată de Rusescu. A fost unicul gol al partidei, deşi România a mai avut o mare ocazie de gol prin Rusescu, a cărui minge din lovitură liberă a lovit ambele bare înainte de a fi respinsă de apărarea gruzină.

Au jucat pentru naţionala României: Bălgrădean, Dumitraș, Nedelcearu, Bejan, Vătăjelu Anton (Prepeliță, 71′), Crețu (Pintilii, 46′), 21. V. Lazăr (Bumba, 46′), Budescu (Fl. Tănase, 46′), Hora (Rusescu, 60′), M. Roman (Keșeru, 60′).Comentarii