Valentin Lazăr, în tricoul naţionalei României
Valentin Lazăr, în tricoul naţionalei României

România – Moldova 2-1. Victorie muncită a tricolorilor în ultimul meci din Antalya

România a învins Moldova cu 2-1 în ultimul amical din Antalya. Adi Popa şi Valentin Lazăr au marcat pentru trupa lui Iordănescu după ce Carp deschisese scorul.
Articol scris de Dumitru Iliescu
14 februarie 2015

Peste 100 de poziţii separă România de Moldova în clasamentul FIFA, însă a fost nevoie de 86 de minute pentru ca formaţia divizionară a ţării noastre să tranşeze în favoarea ei duelul amical cu vecinii de peste Prut. A fost totuşi cel mai bun joc făcut de trupa lui Anghel Iordănescu în cadrul stagiului de pregătire din Turcia, revenirea tuturor celor cinci stelişti în unsprezecele de start aducând fluiditatea aşteptată a jocului tricolorilor şi un număr apreciabil de ocazii la poarta moldoveanului Calancea.

Debutul jocului nu a fost însă favorabil echipei noastre. În formula Lung jr. – Manea, Papp, Muth, Vătăjelu – Prepeliță, Pintilii – Popa, Rusescu, Bumba – Keșeru, România a avut un start poticnit şi s-a văzut condusă cu 1-0 din minutul 9, când Prepeliţă l-a scăpat din marcaj pe Carp la o fază confuză după o lovitură de colţ şi jucătorul lui CFR Cluj a punctat din faţa porţii. Încetul cu încetul, tricolorii au dezvoltat morişca de pase şi şi-au blocat adversarul în propria jumătate, egalarea venind meritat în minutul 21 când Adi Popa a rămas singur cu goalkeeperul moldovean şi a trimis mingea printre picioarele acestuia, la capătul unei acţiuni purtate în viteză de Keseru şi Rusescu. Trupa „Generalului” a continuat prestaţia pozitivă şi l-a pus la încercare pe Calancea prin şuturi bune de la distanţă, expediate de Prepeliţă, Vătăjelu şi Keseru.

Schimbările survenite în cele două formaţii după pauză au scăzut calitatea jocului însă nu şi determinarea jucătorilor, câteva intrări la limita regulamentului stând mărturie pentru dorinţa de victorie din ambele tabere. Putea fi 2-1 pentru moldoveni în minutul 69 când Leuca o ţintit bara cu o lovitură de cap din doar trei metri, însă în cele din urmă câştig de cauză a avut formaţia noastră după un gol norocos venit în minutul 86, când mingea centrată din banda stângă de Valentin Lazăr spre Roman nu a putut fi atinsă de nimeni şi a intrat în plasă.

Bilanţ pozitiv aşadar pentru tricolori în cantonamentul din Antalya, cu două victorii şi o remiză şi un golaveraj de 3-1 în cele trei amicale disputate.

Contra Moldovei, au evoluat pentru România: 1. Lung jr. – 4. Manea, 2. Papp, 24. Muth, 3. Vătăjelu – 18. Prepeliță (5. Anton, 75′), 8. Pintilii – 7. Popa (25. Hora, 66′), 9. Rusescu (19. M. Roman, 75′), 17. Bumba (21. V. Lazăr, 66′) – 13. Keșeru (10. Budescu, 89′).Comentarii