Antrenament România
Antrenament România

România începe stagiul de pregătire din Italia, înainte de Euro 2016

Lotul echipei naţionale a României a plecat în Italia unde va disputa două meciuri amicale, în vederea Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
18 mai 2016

Cea mai mare parte a lotului echipei naţionale a României a făcut deplasarea în această după-amiază în Italia pentru ultimul stagiul de pregătire înainte de Campionatul European 2016. 17 jucători din România şi alţi patru stranieri au făcut deplasarea alături de Viorel Moldovan, unul dintre cei trei secunzi ai naţionalei pregătite de Anghel Iordănescu. Selecţionerul ‘tricolorilor’ a preferat să fie prezent în Elveţia, la Basel, unde în această seară este programată finala UEFA Europa League dintre Liverpool şi FC Sevilla, urmând ca apoi să se alăture echipei.

Atacantul Denis Alibec a făcut parte din lotul deplasat în Italia, deşi jucătorul campioanei României a fost subiectul unor discuţii controversate în ceea ce priveşte necesitatea unei intervenţii chirurgicale la mână fracturată, ceea ce ar pune în pericol participarea sa la Euro 2016.

România va disputa două meciuri amicale în cadrul stagiului de pregătire din Italia: pe 25 mai jucătorii lui Anghel Iordănescu vor înfrunta reprezentativa Republicii Democrate Congo, într-o partidă programată a se desfăşura pe stadionul Giuseppe Sinigaglia din Como, pentru ca trei zile mai târziu România să evolueze în compania Ucrainei, la Torino, pe stadionul Olimpico. Ultimul meci amical înainte de debutul la Euro 2016 va avea loc pe 3 iunie, cu Georgia.Comentarii