România - Bulgaria 0-0, amical
România - Bulgaria 0-0, amical

România – Bulgaria 0-0 în primul amical din Antalya

România şi Bulgaria au remizat fără goluri într-un meci amical ce nu contează în palmaresul oficial al celor două formaţii.
Articol scris de David Petre
7 februarie 2015

Naţionala divizionară a României a obţinut doar o remiză albă în primul joc de pregătire din cantonamentul din Antalya. După o primă repriză modestă în care au avut dificultăţi să iasă din propria jumătate, elevii lui Anghel Iordănescu au arătat o creştere în joc în partea secundă, însă marile şanse de gol ale întâlnirii au aparţinut formaţiei adverse.

Deşi a avut la dispoziţie mulţi tineri intraţi în premieră în circuitul echipei naţionale, selecţionerul Anghel Iordănescu a ales să înceapă meciul cu toţi cei cinci jucători de la Steaua printre titulari, aceştia formând coloana vertebrală a echipei: Paul Papp fundaş central, Prepeliţă în faţa apărării alături de Pintilii, Popa şi Rusescu în linia de trei mijlocaşi ofensivi din spatele vârfului Claudiu Keseru. Chiar şi aşa, tricolorii s-au văzut dominaţi copios de bulgari în prima jumătate de oră, în care cu greu au ajuns cu balonul în apropierea porţii adverse. În mod firesc, primele situaţii de gol au aparţinut formaţiei de la sud de Dunăre: Mihail Aleksandrov şi-a încercat şansa cu un şut de la mare distanţă în minutul 10, apoi Manolev a fost găsit fără marcaj în preajma punctului de la unsprezece metri după o lovitură de colţ, însă mingea şutată de el a fost scoasă de la rădăcina barei de Silviu Lung jr. (min.21).

România a apărut în preajma careului advers abia în minutul 30, când Rusescu a trimis imprecis din apropierea tuşei din stânga. Tot o fază fixă a stat la baza singurei ocazii din prima repriză a tricolorilor, mingea şutată de Claudiu Keseru fiind scoasă de sub transversală de portarul bulgar Mitrev.

În ciuda prestatiţiei şterse a echipei noastre, Anghel Iordănescu a făcut o singură modificare la pauză, trimiţându-l în luptă pe Claudiu Bumba în locul lui Florin Tănase. Băimăreanul de 21 de ani transferat în această iarnă de Astra Giurgiu şi-a făcut rapid simţită prezenţa şi a semnat o bună ocazie în chiar primul minut al părţii secunde, reluând frumos din drop o centrare venită din partea dreaptă.

Pe fondul unui joc deschis şi echilibrat, bulgarii au fost aproape de deschiderea scorului în minutul 72, când noul intrat Vasilev a scăpat în poziţie de unul la unu cu Silviu Lung jr., însă mingea trimisă la colţul lung a ocolit spaţiul porţii.

Intrat şi el în partea a doua a jocului, Constantin Budescu s-a evidenţiat în minutul 85, când a şutat fără preluare o minge respinsă greşit de un adversar. La poarta cealaltă Silviu Lung jr. a avut o nouă intervenţie de excepţie, reuşind să scoată mingea din picioarele unui adversar după o greşeală a lui Sergiu Muth.

Anghel Iordănescu a efectuat în repriza secundă şase dintre cele şapte schimbări la care avea dreptul, apelând pe rând la Claudiu Bumba (46), Budescu (59), Vătăjelu (64), Hora (70), Roman (83) şi Anton (87).

Naţionala divizionară a României are programat următorul joc de verificare pe 10 februarie, contra formaţiei georgiene de primă divizie Sioni Bolsini.

Echipa României în amicalul cu Bulgaria: 1. Lung jr. – 4. Manea, 2. Papp, 24. Muth, 20. Filip (3. Vătăjelu, 64′) – 18. Prepeliță (5. Anton, 87′), 8. Pintilii (cpt.) – 7. Popa (25. Hora, 70′), 9. Rusescu (10. Budescu, 59′), 11. Fl. Tănase (17. Bumba, 46′) – 13. Keșeru (19. M. Roman, 83′).Comentarii