Robert Prosinecki
Robert Prosinecki

Robert Prosinecki analizează Croaţia – Spania: „Fără Modric, vom avea probleme mari!”

Robert Prosinecki, actualmente selecţioner al Azerbaidjanului, a analizat partida dintre Croaţia şi Spania din ultima rundă a grupei B.
Articol scris de Florin Codreanu
21 iunie 2016

Fost mare jucător al croaţilor, Robert Prosinecki, actualmente selecţioner al Azerbaidjanului, a analizat partida dintre Croaţia şi Spania din ultima rundă a grupei B. Pentru fostul uriaş mijlocaş croat, care a trecut atât pe la FC Barcelona cât şi pe la Real Madrid, absenţa lui Luka Modric din jocul de pe Stade de Bordeaux ar putea cântări decisiv: „Este o mare problema pentru noi dacă Luka Modric nu joacă. Suntem o echipă foarte bună, dar cu Luka în teren suntem şi mai buni. Sper să poată să fie apt pentru fazele următoarele ale turneului, mai ales că în ultima vreme este într-o perioadă fantastică” a declarat Robert Prosinecki.

Despre meciul Croaţia – Spania care se va juca astăzi de la ora 22:00 ora României în Grupa D, Robert a declarat: „Sunt cele două echipe care mi-au plăcut cel mai mult până acum ca joc la acest turneu final. Croaţia a jucat practic perfect în prima rundă şi aproape perfect până spre final contra Cehiei. Va fi un meci extrem de interesant, extrem de captivant pentru toată lumea care iubeşte fotbalul adevărat” spune Procinecki, care şi-a ales şi favorita pentru câştigarea trofeului: „Spania! O văd favorită în acest moment, fără discuţie. Apoi cred că Italia şi Croaţia. Italia e mereu acolo, mi-a plăcut ceea ce am văzut contra Suediei şi Belgiei, sunt foarte bine organizaţi şi pot marca oricând. Croaţia este o echipa puternică, nu trebuie ignorată, sunt convins că va lăsa o figură splendidă la acest turneu final” a încheiat fostul fotbalist croat.

Robert Prosinecki a evoluat şi pentru naţionala Yugoslaviei până în 1991, dar şi pentru Croaţia din 1994 până în 2002. Pentru croaţi, fotbalistul născut în Germania la Schwenningen a evoluat în 49 de partide şi a marcat de zece ori. La nivel de echipe de club, în afara de Real Madrid şi FC Barcelona, Robert Prosinecki a evoluat pentru echipe ca Sevilla, Dinamo Zagreb, Steaua Roşie Belgrad, Portsmouth, Standard Liege sau Real Oviedo.Comentarii