Anglia-San Marino, preliminarii Euro 2016
Anglia-San Marino, preliminarii Euro 2016

Rio Ferdinand: „Anglia nu va trece de sferturile de finală la Euro 2016”

Fostul fundaş al Angliei, Rio Ferdinand, consideră că naţionala lui Roy Hodgson nu va reuşi o performanţă importantă la Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
15 februarie 2016

Fostul fundaş central al lui Manchester United şi al Angliei, Rio Ferdinand, consideră că actualul lot pe care se bazează naţionala pregătită de Roy Hodgson nu are valoarea de a depăşi faza sferturilor de finală la Campionatul European 2016.

Anglia a avut parte de un parcurs perfect de-a lungul preliminariilor pentru 2016, cu victorii în toate cele zece meciuri disputate în grupa E, o performanţă reuşită pentru prima dată în istorie şi urmează să înfrunte acum două naţionale de top precum Germania şi Olanda, în cadrul pregătirilor pentru turneul final din Franţa. Totuşi, Rio Ferdinand nu se arată încrezător în posibilitatea ca Anglia să fie protagonista unui rezultat important la competiţia de vara viitoare: „Nu, în ceea ce mă priveşte o calificare dincolo de sferturile de finală va fi extrem de dificilă.” – a declarat fostul apărător central, în cadrul unui interviu acordat pentru NDTV Sports – „Pe baza a ceea ce am văzut până acum aceasta este impresia mea. Pentru a trece de sferturi şi semifinale este nevoie să învingi o naţională precum Franţa, să învingi Germania sau Spania. Nu cred că Anglia va avea capacitate de a reuşi acest lucru, după ceea ce am văzut în ultima perioadă.” – a precizat Rio Ferdinand.

Anglia va evolua în grupa B de la Euro 2016, alături de Rusia, Ţara Galilor şi Slovacia.Comentarii