Rene Pauritsch, selecţionerul Liechtensteinului la EURO 2016

Rene Pauritsch, selecţionerul Liechtensteinului
Rene Pauritsch, selecţionerul Liechtensteinului
Articol scris de Florin Codreanu

Rene Pauritsch s-a născut pe 4 februarie 1964 în Austria. Şi-a început cariera de fotbalist la gruparea ASK Voitsberg în 1984, pentru ca un an mai târziu să ajungă să evolueze pentru Grazer AK, echipă la care a revenit în 1992, după un sezon petrecut în ligile inferioare la Donawitzer Leoben.

Ultimii ani din cariera de fotbalist i-a petrecut la echipe modeste din campionatele regionale din Austria, îmbrăcând un an tricoul lui Red-White Rankweil şi alţi doi ani tricoul grupării SV Frohnleiten.

Rene Pauritsch şi-a început cariera de antrenor în 2005, cu toate că datorită studiilor sale a obţinut şi calificarea de director sportiv. A pregătit pentru un sezon formaţia de amatori AKA Vorarlberg, apoi timp de două sezoane gruparea de ligă secundă austriacă SC Austria Lustenau, fără a reuşi promovarea în prima ligă.

Din 2008 a ajuns în Liechtenstein şi a preluat echipa de tineret sub 21 de ani a acestei ţări, pe care a condus-o timp de patru ani de zile. În 2013, Rene Pauritsch a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei mari.

  • Data naşterii: 4 februarie 1964
  • Naţionalitate: austriac
  • Cariera de jucător: ASK Voitsberg, Grazer AK, Donawitzer SV Leoben, Red-White Rankweil, SV Frohnleiten
  • Antrenor la echipe de club: USV Eschen/Mauren, AKA Vorarlberg, SC Austria Lustenau (assistant)
  • Selecţioner: Liechtenstein (youth), Liechtenstein

Selecţionerii echipelor de la EURO 2016