Raphael Varane, Franţa
Raphael Varane, Franţa

Raphael Varane, în pericol să rateze EURO 2016 după o accidentare la coapsă

Raphael Varane va rata finala Ligii Campionilor de sâmbăta viitoare şi ar putea pierde şi turneul final al Campionatului European de Fotbal.
Articol scris de David Petre
22 mai 2016

Raphael Varane va rata finala Ligii Campionilor de sâmbăta viitoare şi ar putea pierde şi turneul final al Campionatului European de Fotbal organizat chiar de ţara sa, după ce a suferit o leziune de gradul doi la coapsa piciorului stâng.

Fundaşul în vârstă de 23 de ani a fost supus unor teste medicale în cursul dimineţii de duminică şi, deşi nu s-a oferit un termen clar de recuperare, este sigur că nu va putea intra în planurile lui Zinedine Zidane pentru meciul pe care vicecampioana Spaniei îl va susţine peste şase zile la Milano împotriva concitadinei Atletico.

Rapahel Varane fusese inclus în lotul provizoriu al Franţei pentru EURO 2016 şi mulţi specialişti îl vedeau titular inconstabil în meciul de deschidere a competiţiei, contra României, lucru pus la îndoială acum, în urma accidentării. Ceilalţi fundaşi centrali convocaţi de în prima fază de selecţionerul Didier Deschamps sunt Laurent Koscielny, Eliaquim Mangala şi Jeremy Mathieu. Franţa nu se va putea baza nici pe Mamadou Sakho (Liverpool), suspendat după ce a picat un test de dopaj în urma folosirii unei substanţe pentru arderea grăsimilor.

Franţa face parte din Grupa A la EURO 2016 şi va da piept cu România la Paris pe 10 iunie, cu Albania la Marseille pe 15 iunie şi cu Elveţia la Lille pe 19 iunie.Comentarii