Aaron Ramsey, Ţara Galilor
Aaron Ramsey, Ţara Galilor

Ramsey: „Ţara Galilor poate profita de slăbiciunile Angliei la Euro 2016”

Mijlocaşul galez Aaron Ramsey a discutat despre partida cu Anglia din cadrul grupei B de la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
26 mai 2016

Mijlocaşul în vârstă de 25 de ani al lui Arsenal, Aaron Ramsey, s-a arătat încrezător în şansele naţionalei pregătite de Chris Coleman la mult aşteptatul duel britanic cu Anglia, care va avea loc la Campionatul European 2016. Ţara Galilor se va baza pe atacantul celor de la Real Madrid, Gareth Bale, în tentativa de a valorifica greşelile defensive evidenţiate de oamenii lui Roy Hodgson la ultimele meciuri amicale înaintea turneului final din Franţa:

„Orice echipă are slăbiciunile ei, iar noi cu siguranţă vom încerca să profităm cât mai bine de cele ale Angliei.” – a declarat Ramsey, citat de site-ul standard.co.uk – „Însă Anglia are mulţi jucători de calitate, jucători tineri, care vin cu entuziasm după un sezon fantastic la nivelul echipelor de club. Sunt foarte rapizi, au o tranziţie a jocului excelentă şi ajung repede în faţa porţii, de unde atacanţii lor sunt foarte periculoşi. Va trebui să ţinem cont de aceste aspecte, dar suntem convinşi că putem exploata slabiciunile lor şi le putem marca goluri.” – a precizat mijlocaşul celor de la Arsenal.

Aaron Ramsey este încântat de perspectivele unei confruntări cu naţionala pregătită de Roy Hodgson la Campionatul European de luna viitoare, ceea ce va reprezenta primul meci direct dintre cele două echipe din septembrie 2011: „Am fost foarte bucuros după ce a avut loc tragerea la sorţi pentru Euro 2016. Ştiu că unii dintre colegii mei nu şi-au dorit să înfruntăm Anglia, ar fi preferat să jucăm cu altă naţională de top, însă eu joc aproape săptămână de săptămână cu mulţi băieţi din lotul lor, aşadar va fi foarte interesant. Dar pentru moment trebuie să ne concentrăm doar pe primul meci, cel cu Slovacia, deoarece avem mare nevoie să începem cu o victorie. În felul acesta putem porni în direcţia potrivită şi ne putem îndrepta apoi atenţia pe duelul cu Anglia”. – a concluzionat mijlocaşul galez, care până în prezent a marcat zece goluri în cele 38 de apariţii pentru echipa naţională.Comentarii