Patrice Evra, Franţa
Patrice Evra, Franţa

Probleme pentru Patrice Evra înainte de Franţa – Islanda

Experimentatul fundaş francez Patrice Evra a suferit o accidentare la mână şi a devenit astfel incert pentru meciul cu Islanda din sferturile Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
30 iunie 2016

Fundaşul lateral stânga, Patrice Evra, a trebuit să abandoneze antrenamentul echipei sale naţionale din pricina unei leziuni suferite la mâna stângă, o nouă durere de cap pentru selecţionerul Franţei, Didier Deschamps. Evra s-a lovit de coechipierul său de la naţională şi de la Juventus Torino, Paul Pogba, şi după ce a căzut pe teren a fost scos de echipa medicală pentru a primi îngrijirile de rigoare. Fotbalistul cu origini senegaleze a încercat apoi să continue antrenamentul, însă în final a cedat şi s-a retras cu ghetele în mâini.

Accidentarea sa ar putea să-i ridice semne de întrebare importante lui Deschamps în alcătuirea primului unsprezece pentru jocul contra revelaţiei Islanda, din sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal. Fără centralii Raphael Varane, Sackho şi Jeremy Mathieu care au declarat forfait înainte de turneul final şi cu Lass Diarra accidentat pe ultima sută de metri, Deschamps a trebuit să improvizeze în defensivă cu Adil Rami şi Laurent Koscielny. În aceste condiţii Samuel Umtiti ar putea să apară contra Islandei în banda stângă a francezilor, tânărul fundaş de la Lyon aflat în aceste zile în tratative avansate cu actuala campioană a Spaniei, FC Barcelona. Patrice Evra (35 de ani) a ajuns la 73 de selecţii în echipa naţională a Franţei, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai lui Didier Deschamps. El a fost titular în toate cele patru meciuri ale francezilor de la turneul final.Comentarii