Jeremy Mathieu ratează EURO 2016
Jeremy Mathieu ratează EURO 2016

Probleme defensive pentru Franţa: Jeremy Mathieu ratează EURO 2016

Jeremy Mathieu a trebuit să se retragă din lotul Franţei pentru EURO 2016 după o accidentare la gambă suferită duminica trecută în finala Cupei Spaniei.
Articol scris de David Petre
28 mai 2016

După Raphael Varane, selecţionerul francez Didier Deschamps l-a pierdut şi pe Jeremy Mathieu, cu mai puţin de două săptămâni înainte de startul turneului final EURO 2016. Fundaşul central al echipei FC Barcelona a trebuit să se retragă din lotul ţării gazdă după ce testele medicale au relevat că nu se poate reface la timp după o accidentare la gambă suferită duminica trecută în finala Cupei Spaniei.

Mathieu fusese operat la genunchi la sfârşitul lunii martie şi a ales un tratament riscant tocmai pentru a putea fi refăcut în finalul sezonului, pentru a ajuta echipa de club în tentativa de a cuceri titlul în La Liga şi pentru a putea evolua la EURO 2016.

Ca urmare a situaţiei lui Mathieu, Didier Deschamps l-a chemat la lot pe fundaşul de 22 de ani de originine cameruneză Samuel Umtiti, campion mondial U-20 cu naţionala Franţei în 2013.

În momentul de faţă, Franţa contează pe următorii fundaşi: Patrice Evra (Juventus), Christophe Jallet (Lyon), Laurent Koscielny (Arsenal), Bacary Sagna (Manchester City), Eliaquim Mangala (Manchester City), Samuel Umtiti (Lyon), Adil Rami (FC Sevilla) şi Lucas Digne (AS Roma). Lotul final pentru turneul final EURO 2016 trebuie anunţat până pe 31 mai, ora 24.00.Comentarii