Germania
Germania

Portugalia – Ţara Galilor şi Germania – Franţa: bătălia cifrelor conform datelor prezentate de UEFA

Cele mai importante statistici înainte de semifinalele Euro 2016, Portugalia - Ţara Galilor respectiv Germania - Franţa.
Articol scris de Florin Codreanu
4 iulie 2016

Portugalia este echipa rămasă în competiţie care îşi creează cele mai multe situaţii de gol la acest turneu final. 95 de acţiuni de poartă la Euro 2016 au reuşit portughezii, mai multe decât Germania (91), Franţa (87) şi Ţara Galilor (59). Portughezii au în schimb cea mai mică rată de conversie a ocaziilor create, iar acest lucru este vizibil şi în ceea ce priveşte topul echipelor care au marcat cele mai multe goluri la Euro 2016 şi care au rămas încă în competiţie. Dintre cele patru semifinaliste, Franţa a punctat de 11 ori, Ţara Galilor de 10 ori, în timp ce Germania şi Portugalia au înscris de numai 7, respectiv 6 ori.

Portugalia este din nou în vârful clasamentului când vine vorba despre cornere per joc. Lusitanii au obţinut până acum 39 de cornere la turneul final, cu patru mai multe decât Germania şi cu cinci mai multe decât Franţa. Ţara Galilor nu excelează la acest capitol, adunând doar 17 cornere. Naţionala lui Fernando Santos este lider şi la un alte două capitole între cele patru semifinaliste. Portughezii au faultat de 71 de ori în cele cinci meciuri jucate, devansând Germania (61 de faulturi), Ţara Galilor (53 de faulturi) şi Franţa, cu numai 48 de faulturi comise. În schimb, echipa lui Cristiano Ronaldo este şi cea mai afectată de faulturile adversarilor, portughezii suferind la turneul final tot 71 de atacuri împotriva lor. Pe poziţia secundă dintre semifinalistele Euro 2016 la acest capitol este Ţara Galilor cu 61 faulturi suferite, urmată de Franţa cu 51 de faulturi suferite şi de Germania cu 50 de faulturi suferite.

Galezii au încasat cele mai multe cartonaşe galbene dintre cele 4 echipe care îşi vor disputa locul în finala Campionatului European de Fotbal din Franţa 2016. Trupa lui Coleman a încasat 8 cartonaşe galbene, fiind lider la acest capitol între semifinaliste. Pe locul doi este Franţa cu 7 cartonaşe galbene încasate, pe trei Germania cu acelaşi număr de cartonaşe galbene şi abia pe patru, Portugalia cu numai 5 cartonaşe galbene încasate în cinci meciuri.

La capitolul posesie a balonului, lideratul revine echipei naţionale pregătite de Joachim Low cu o medie de 63% per meci. A doua clasată este Franţa în acest top cu o medie de 56% per partidă, urmată de Portugalia cu 54% posesie per joc şi de Ţara Galilor cu 47%. În schimb, la capitolul pase schimbate, Germania rămâne lider cu 3064 de pase schimbate şi o acurateţe a paselor de 91%, însă locul doi revine Portugaliei lui Cristiano Ronaldo cu 2319 pase schimbate şi un procentaj al acurateţii paselor de 87%. Franţa are un procentaj mai bun (88% acurateţe), dar a schimbat în mod efectiv un număr mai mic de pase decât Portugalia (2218). Ţara Galilor nu excelează la acest capitol, care nu reprezintă o armă pe care galezii să se bazeze în mod excesiv. Doar 1502 pase schimbate la turneul final, dar atenţie: cu un procentaj de acurateţe a paselor de 83%.

Cea mai ghinionistă dintre semifinaliste este Franţa care a nimerit în cinci rânduri bara porţii adverse, adică o medie de o bară per joc la turneul final. Germania a ţintit şi ea de trei ori bara porţii adverse la turneul final, iar Portugalia în două rânduri. Galezii în schimb nu au adunat nicio „bară” la turneul final din Franţa.Comentarii