Nani, Portugalia
Nani, Portugalia

Polonia – Portugalia: Nani şi-a schimbat destinul la Euro 2016 şi va juca în La Liga

După evoluţiile pozitive de la Euro 2016, Nani este foarte aproape de a semna un contract cu echipa spaniola FC Valencia.
Articol scris de Florin Codreanu
29 iunie 2016

Cariera lui Nani, Luis Carlos Almeida da Cunha pe numele său real, intrase în ultima vreme într-o perioadă de impas. Fotbalistul pentru care Manchester United plătea în 2007 25 de milioane de euro, evoluase în ultimii doi ani de zile în Portugalia şi Turcia, dar acum este la un pas de revenirea în elită. Ajuns la 100 de selecţii în echipa naţională a Portugaliei, Nani a marcat de două ori la Euro 2016 şi a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lusitanilor în competiţie.

Acum, după doi ani de periplu în campionate mai slab cotate, Nani va semna cu Valencia după Euro 2016 şi se va lupta pentru primele patru locuri din cel mai puternic campionat de fotbal din lume, Primera Division. Profitând şi de relaţiile excelente pe care agentul său, Jorge Mendes, le are cu oficialii leventini, Nani va fi cumpărat de la Fenerbahce pentru 8.5 milioane de euro şi va încasa un salariu de 3.5 milioane de euro pe sezon la Valencia. Gruparea levantină, preluată de miliardarul Peter Lim, l-a confirmat deja în funcţia de antrenor pe Pako Ayestaran şi lucrează deja la lotul pentru sezonul viitor. Nani a fost în capul listei de achiziţii a Valenciei pentru această vară, iar un alt coechipier de la echipa naţională l-ar putea însoţi la Valencia. Este vorba despre Adrien Silva, mijlocaşul lui Sporting în vârstă de 27 de ani.

Până la perfectarea transferului, Nani este concentrat pe meciul din sferturi, Polonia – Portugalia: „Este foarte posibil să fie una dintre cele mai bune perioade din cariera mea, dar nu vreau să mă gândesc la asta. Pentru mine ceea ce contează cel mai mult acum este să depăşim faza sferturilor de finală şi să ne facem suporterii mândri. Nu mă gândesc decât la echipa naţională!” a declarat Nani, pentru A Bola.Comentarii