Pierangelo Manzaroli, selecţionerul San Marino la EURO 2016

Pierangelo Manzaroli, selecţionerul San Marino
Pierangelo Manzaroli, selecţionerul San Marino
Articol scris de Florin Codreanu

Pierangelo Manzaroli s-a născut pe 25 martie 1969 la Rimini, în Italia. A fost un mijlocaş care a evoluat în cariera sa la nivelul ligilor inferioare din Italia şi care a ales să evolueze pentru echipa naţională a statului San Marino începând cu 1991. Manzaroli a strâns 38 de selecţii în reprezentativa sanmarineză, pentru care nu a marcat însă niciodată.

Ca fotbalist şi-a început cariera la echipa SS Cosmos din San Marino. El a mai bifat experienţe la grupările Cailungo şi Pennarossa, amândouă fiind echipe cu statut de amator. Cea mai bună perioadă a carierei sale de fotbalist a petrecut-o între 2000 şi 2004 când a îmbrăcat tricoul grupării San Marino Calcio.

Şi-a început cariera de antrenor în 2006 pe banca ultimei echipe la care a evoluat ca jucător, Pennarossa. Un an mai târziu a preluat-o pe Libertas, iar din 2007 a devenit angajat al Federaţiei de Fotbal din San Marino. A pregătit pe rând selecţionata B a acestei ţări, dar şi echipele de tineret sub 15 ani şi mai apoi sub 21 de ani. De altfel, la naţionala de tineret sub 21 de ani şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale de antrenor, între 2010 şi 2014.

În 2014, preşedintele Giorgio Crescentini a anunţat pe Manzaroli că va fi noul selecţioner al primei reprezentative. Pierangelo Manzaroli a devenit selecţionerul echipei naţionale a statului San Marino în acest an şi şi-a condus echipa către primul rezultat pozitiv din ultimii zece ani, un 0-0 pe teren propriu în fata Estoniei.

  • Data naşterii: 25 martie 1969
  • Naţionalitate: sanmarinez
  • Cariera de jucător: SS Cosmos, SP Cailungo, San Marino Calcio, SS Pennarossa
  • Antrenor la echipe de club: SS Pennarossa, AC Libertas
  • Selecţioner: San Marino Under-15, San Marino Under-21, San Marino

Selecţionerii echipelor de la EURO 2016