Lothar Matthaus, fostul jucător al Germaniei
Lothar Matthaus, fostul jucător al Germaniei

Philipp Lahm şi Lothar Matthaus, impresionaţi de Antoine Griezmann înainte de Germania – Franţa

Philipp Lahm şi Lothar Matthaus au lăudat calităţile atacantului Antoine Griezmann, înainte de meciul Germania – Franţa din semifinalele Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
7 iulie 2016

Foştii internaţionali germani, Philipp Lahm şi Lothar Matthaus, l-au indicat pe Antoine Griezmann ca fiind principalul pericol pentru campioana mondială, Germania, în meciul din semifinalele Euro 2016, programat a se disputa în această seară, cu Franţa. Atacantul în vârstă de 25 de ani al celor de la Atletico Madrid este actualul golgheter al Campionatului European 2016, cu patru golul marcate până acum, inclusiv unul în succesul obţinut de Franţa cu Islanda, scor 5-2, în runda precedentă.

Philipp Lahm, retras din echipa naţională a Germaniei la finalul campaniei triumfătoare din urmă cu doi ani, când echipa pregătită de selecţionerul Joachim Low s-a impus la competiţia din Brazilia, şi-a amintit de impresia pozitivă pe care Antoine Griezmann i-a lăsat-o după meciul direct din sferturile de finală ale Campionatului Mondial 2014, câştigat de nemţi cu 1-0: „Încă de la Campionatului Mondial 2014 şi-a demonstrat calităţile extraordinare şi talentul imens.” – a declarat jucătorul lui FC Bayern Munchen, citat de cotidianul L’Equipe – „De atunci a căpătat mai multă experienţă, ceea ce l-a ajutat să confirme şi să devină un fotbalist de cel mai înalt nivel. Progresul său a fost constant, iar astăzi a devenit unul dintre cei mai buni atacanţi din fotbalul european.” – a adăugat Philipp Lahm.

Deşi Olivier Giroud şi Dimitri Payet au impresionat la rândul lor în meciurile disputate până acum la Euro 2016, reuşind să marcheze fiecare câte trei goluri, Lothar Matthaus consideră de asemenea că Antoine Griezmann este jucătorul asupra căruia Germania va trebui să îşi îndrepte atenţia în duelul din semifinale: „Este cel mai bun jucător al Franţei în acest moment.” – a declarat fostul mijlocaş al lui Bayern Munchen şi Inter Milan – „De-a lungul ultimelor luni a muncit foarte mult şi a crescut din multe puncte de vedere. La Atletico Madrid a devenit un jucător indispensabil şi unul dintre oamenii de bază pentru Diego Simeone.” – a concluzionat Lothar Matthaus, care a adunat 150 de prezenţe şi 23 de goluri pentru echipa naţională a Germaniei, în perioada 1980–2000.Comentarii