Peter Pekarik, Slovacia
Peter Pekarik, Slovacia

Peter Pekarik, decis să fie prezent pe teren la meciul Germania – Slovacia

Fundaşul de bandă Peter Pekarik îşi doreşte să evolueze în meciul dintre Germania şi Slovacia din optimile Euro 2016, în ciuda loviturii primite cu Anglia.
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 iunie 2016

După ce a încheiat pe locul al treilea în grupa B de la Euro 2016, Slovacia a obţinut calificarea în optimile de finală ale competiţiei, unde naţionala pregătită de selecţionerul Jan Kozak va avea o misiune extrem de complicată în duelul cu Germania. Fundaşul dreapta Peter Pekarik, titular şi integralist în toate cele trei meciuri disputate de Slovacia la Campionatul European până acum, este determinat să fie prezent pe teren şi la confruntarea împotriva campioanei mondiale, deşi apărătorul celor de la Hertha Berlin a primit o lovitură dură la nas în partida cu Anglia:

„Joc în Germania de şase ani de zile, sunt foarte bucuros la Berlin şi am mulţi prieteni acolo. Ar fi extraordinar să pot evolua împotriva lor din nou.” – a declarat Peter Pekarik, cu referire la meciul amical câştigat de Slovacia în faţa Germaniei, scor 3-1, pe 29 mai, la scurt timp înainte de începutul turneului final din Franţa. Prezenţa sa pe teren la partida de duminică române însă incertă după accidentarea suferită în meciul cu Anglia, încheiat la egalitate (0-0): „Vreau să mulţumesc staff-ului nostru medical. Au oprit sângerarea într-un timp foarte scurt, mi-am schimbat tricoul, care era plin de sânge şi am putut să revin pe teren.” – a precizat jucătorul celor de la Hertha Berlin, care a suferit o accidentare similară într-un meci din Bundesliga disputat în luna februarie, când Pekarik a fost nevoit să evolueze cu o mască de protecţie, ceea ce foarte probabil se va întâmpla şi acum. Totuşi, jucătorul în vârstă de 29 de ani aminteşte că nu s-a simţit confortabil şi că ar putea renunţa la masa de protecţie: „Am purtat acea mască de protecţie doar trei minute, apoi a trebuit să o dau jos, deoarece nu puteam să respir normal şi simţeam că îmi afectează jocul. Voi încerca şi de această dată să evoluez cu o mască de protecţie, dar dacă se va întâmpla la fel, voi renunţa imediat la ea.” – a concluzionat fostul fundaş dreapta al celor de la VfL Wolfsburg şi Kayserispor, care împotriva Germaniei poate bifa prezenţa sa cu numărul 70 pentru Slovacia.Comentarii