Lyuboslav Penev, selecţionerul Bulgariei
Lyuboslav Penev, selecţionerul Bulgariei

Penev, demis din funcţia de selecţioner al Bulgariei

Federaţia Bulgară de Fotbal a încheiat colaborarea cu selecţionerul Lyuboslav Penev după ce naţionala de la sud de Dunăre a avut un start dezamăgitor în preliminariile EURO 2016.
Articol scris de David Petre
20 noiembrie 2014

Federaţia Bulgară de Fotbal a decis să încheie colaborarea cu selecţionerul Lyuboslav Penev după ce naţionala de la sud de Dunăre a avut parte de un start dezamăgitor în campania pentru EURO 2016. Lui Penev îi fusese acordată „o a doua şansă” în ciuda numeroaselor critici din partea presei şi suporterilor după înfrângerile cu Croaţia şi Norvegia, însă remiza de pe teren propriu cu Malta (scor 1-1) i-a fost fatală. După patru jocuri în Grupa H, Bulgaria ocupă poziţia a patra cu doar 4 puncte, cu 6 mai puţine decât Croaţia şi Italia şi 5 sub Norvegia.

„Am decis să încheiem contractul lui Penev”, a declarat preşedintele forului bulgar, Borislav Mihaylov. Echipa nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor şi şi-a compromis aproape în totalitate şansele de calificare la EURO 2016 chiar dacă primele două formaţii se califică automat. Sper că vom găsi un înlocuitor înainte de Anul Nou şi vă pot confirma acum că nu va fi vorba de un străin”.

Penev se afla la cârma naţionalei Bulgariei din noiembrie 2011, când fusese numit în locul lui Lothar Matthaus. Cu el în funcţie, Bulgaria a fost aproape de calificarea la Campionatul Mondial 2014, dar în cele din urmă a încheiat grupa preliminară pe locul 4 după ce a pierdut ultimele două meciuri cu Armenia şi Cehia.Comentarii