Paul Pogba (Franţa)
Paul Pogba (Franţa)

Paul Pogba, după Germania – Franţa 0-2: „Ne-am inspirat din jocul Italiei”

Paul Pogba şi Patrice Evra au comentat victoria cu Germania, prin Franţa şi-a asigurat prezenţa în finala Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 iulie 2016

Într-o seară în care Antoine Griezmann s-a dovedit principalul protagonist al meciului câştigat de Franţa cu Germania (2-0) în semifinalele Campionatului European 2016, Paul Pogba a avut la rândul său o contribuţie importantă printr-un dribbling de excepţie şi o centrare foarte bună care a favorizat golul al doilea marcat de atacantul lui Atletico Madrid. Întrebat despre execuţia din minutul 72 al meciului de pe Stade Vélodrome din Marseille, mijlocaşul celor de la Juventus a răspuns: „Nu ştiu, a fost o reacţie instinctivă. Important este că faza s-a încheiat cu gol. Ştiam că Germania este un adversar care ne poate pune în dificultate, dar am pregătit partida foarte bine şi am făcut un joc perfect pe contraatac. Am urmărit meciul Italiei şi ne-am inspirat din ceea ce au făcut italienii.” – a declarat Paul Pogba, citat de cotidianul Corriere dello Sport.

Colegul său de la Juventus, experimentatul fundaş stânga Patrice Evra, a confirmat la rândul său faptul că reprezentativa ţării gazdă a avut multe de învăţat din meciul dintre Italia şi Germania, disputat în runda precedentă şi decis în urma loviturilor de departajare: „Astăzi eram pregătiţi să facem o partidă în care ştiam că trebuie să fim foarte exacţi în apărare, să jucăm cu maturitate şi inteligenţă. Am văzut Italia şi am încercat să reproducem anumite aspecte din jocul lor. Sunt mândru de ceea ce au reuşit colegii mei, o astfel de victorie împotriva Germaniei ne oferă foarte multă încredere şi ne apropie la un singur pas de câştigarea Campionatului European. Nu am renunţat niciodată să credem în acest obiectiv. Vrem să câştigăm în faţa suporterilor noştri, suntem uniţi şi concentraţi, fără a asculta criticile sau ceea ce se spune despre noi din afară.” – a adăugat jucătorul în vârstă de 35 de ani al lui Juventus, care a adunat 73 de prezenţe în tricoul echipei naţionale a Franţei.Comentarii