Pal Dardai, selecţionerul Ungariei la EURO 2016

Pal Dardai, selecţionerul Ungariei
Pal Dardai, selecţionerul Ungariei
Articol scris de Florin Codreanu

Pal Dardai s-a născut pe 16 martie 1976 la Pecs. A fost unul dintre cei mai influenţi fotbalişti maghiari din ultimii 15 ani, evoluând timp de paisprezece ani în fotbalul german.

Dardai şi-a început cariera de jucător la o micuţă grupare din oraşul său natal. După şase ani petrecuţi la Pecsi Munkas, a fost remarcat de oficialii lui BVSC Budapesta şi transferat în 1996. A evoluat numai un sezon în prima ligă maghiară, pentru că tânărul mijlocaş de 20 de ani a intrat în atenţia cluburilor germane FC Koln şi Herha BSC Berlin.

A ales Hertha, unde a evoluat în peste 300 de jocuri începând cu 1997, până în 2011. Dardai a fost unul dintre cei mai iubiţi şi respectaţi jucători ai berlinezilor în această perioadă, reuşind să câştige două Cupe ale Ligii în Germania, dar şi o finală de Cupa UEFA Intertoto în 2006. În acelaşi an a fost desemnat cel mai bun fotbalist maghiar al anului. Pentru reprezentativa Ungariei a adunat 61 de selecţii şi a marcat de cinci ori.

Din 2012 şi-a început cariera de antrenor la Hertha Berlin, unde a primit una dintre grupele de copii şi juniori ale clubului. Din septembrie 2014 însă, a acceptat provocarea Federaţiei Maghiare de Fotbal, unde are încă statut de antrenor interimar. Cele două părţi discuta posibilitatea ca Dardai să rămână însă selecţioner pentru trei ani.

  • Data naşterii: 16 martie 1976
  • Naţionalitate: maghiar
  • Cariera de jucător: Pécsi Munkás, BVSC Budapesta, Hertha BSC
  • Antrenor la echipe de club: Hertha BSC (tineret)
  • Selecţioner: Ungaria

Selecţionerii echipelor de la EURO 2016