Paddy McNair vrea să impresioneze la EURO 2016
Paddy McNair vrea să impresioneze la EURO 2016

Paddy McNair speră să-l impresioneze pe Jose Mourinho cu evoluţia de la EURO 2016

Fundaşul de doar 21 de ani al celor de la Manchester United îşi doreşte un turneu final care să-l ridice în ochii probabilului următor antrenor.
Articol scris de Marius Adomnicăi
25 mai 2016

Versatilul jucător nord-irlandez, care are toate şansele să prindă lotul de 23 pentru Campionatul European de Fotbal, a avut numai cuvinte de laudă la adresa portughezului. “E un antrenor de clasă mondială. A antrenat cluburi mari şi a lucrat cu unii din cei mai mari jucători ai lumii. Evident, voi face totul pentru a-l impresiona. Sper că îmi va da sfaturi pentru a mă ajuta să devin un jucător mai bun.”

McNair are toate motivele să-şi dorească să intre în graţiile noului antrenor. În acest sezon nu a jucat foarte mult pentru echipa de club, cerând la un moment dat să fie împrumutat, doar pentru a nu pierde locul în echipa naţională. Acest lucru nu s-a întâmplat, van Gaal preferând să-l păstreze în lot ca variantă de rezervă, spre dezamăgirea jucătorului. „Nu am jucat atât cât mi-aş fi dorit, nu am adunat mai mult de 10 jocuri. Am avut nişte accidentări ce au fost pentru mine ca un start ratat. Acum aştept cu încredere noul sezon”.

Mourinho nu este cunoscut ca un antrenor care să dea multe oportunităţi jucătorilor tineri, dar McNair insistă: „Trebuie doar să-mi fac treaba, să mă antrenez bine şi să-l impresionez; dacă te place ca jucător, te place, dacă nu, nu. Eu îmi voi da toată silinţa să mă placă.” EURO 2016 poate fi prima ocazie să impresioneze: „Dacă voi juca mă va putea urmări şi-şi va face o părere. Mai este şi presezonul, o altă şansă.”

Un avantaj pe care îl poate avea McNair în relaţia cu pragmaticul portughez este adaptabilitatea sa. La naţională a jucat fundaş central, apoi fundaş dreapta, pentru ca în amicalele împotriva Ţării Galilor şi Sloveniei să joace mijlocaş la închidere. Acest rol este cel pe care îl preferă: „Îmi place să joc la mijloc, acolo am făcut-o până la 18 ani. Personal, cred că e poziţia care mi se potriveşte cel mai bine, când joc acolo mă simt cel mai confortabil.”

Ca să prindă un loc de mijlocaş are de luptat cu experimentatul Chris Baird, dar Paddy e conştient că pentru orice post concurenţa e puternică. Dorinţa sa rămâne ca naţionala să aibă un EURO 2016 reuşit: „Când creşti în Irlanda de Nord, să ajungi la un turneu final e un vis pentru întrega echipă. E ceva mare pentru toată ţara, toţi sunt entuziasmaţi, iar asta ne dă încredere.”Comentarii