Paddy McNair, Irlanda de Nord
Paddy McNair, Irlanda de Nord

Paddy McNair pregătit să părăsească pe Manchester United pentru un loc la Euro 2016

Fundaşul în vârstă de 20 de ani al lui Manchester United, Paddy McNair, îşi doreşte să evolueze mai des pentru a nu pierde postul de titular la naţională
Articol scris de Răzvan Mitacu
7 decembrie 2015

Tânărul fundaş nord-irlandez al celor de la Manchester United, Paddy McNair, a evoluat în stagiunea precedentă de 14 ori în Premier League, dar de-a lungul acestui sezon a reuşit să bifeze o singură prezenţă în campionat, ceea ce ar putea să îi afecteze şansele la un loc de bază în naţionala Irlandei de Nord la Euro 2016.

Apărătorul în vârstă de 20 de ani a debutat în actualul campionat în etapa a-14-a, când Manchester United s-a deplasat pe King Power Stadium pentru meciul cu Leicester, încheiat la egalitate, scor 1-1, însă a fost criticat de managerul Louis van Gaal din cauza repetatelor iniţiative ofensive, care conform antrenorului olandez au expus pe Manchester United în defensivă. După ce a scăzut în ierarhia fundaşilor şi având în vedere intenţiile clubului englez de a transfera un apărător de renume în cursul perioadei de mercato din ianuarie, McNair pare orientat către o mutare, cel puţin temporară, pentru a avea astfel posibilitatea de a evolua mai des şi de a nu risca să îşi piardă locul în lotul Irlandei de Nord.

Cele mai probabile destinaţii pentru Paddy McNair sunt echipele de Championship Blackburn, Burnley şi Wolverhampton Wanderers, care şi-au exprimat interesul pentru tânărul fundaş. Singurul impediment este lunga lista de accidentări cu care Van Gaal se confruntă şi care l-ar putea determina să îl păstreze momentan în lot, spre deosebire de atacantul James Wilson, care în luna noiembrie a fost cedat sub formă de împrumut la Brighton.

Paddy McNair a adunat cinci prezenţe pentru Irlanda de Nord, după ce şi-a făcut debutul internaţional în martie 2015, devenind foarte repede unul dintre oamenii de bază ai selecţionerului Michael O’Neill. Irlanda de Nord s-a calificat de pe primul loc al grupei F în preliminariile pentru Euro 2016, o grupă din care a făcut parte şi România, iar acum tânărul fundaş va spera să aibă parte de mai multe continuitate în retur pentru a-şi asigura un loc de titular la turneul final din Franţa.Comentarii