Zlatan Ibrahimovic, Suedia
Zlatan Ibrahimovic, Suedia

O’Neill: „Vom încerca să îl blocăm pe Zlatan Ibrahimovic”

Selecţionerul Martin O'Neill a prefaţat duelul cu Suedia din primul meci al naţionalei Irlandei la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
29 mai 2016

Martin O’Neill pregăteşte deja planul pentru a încerca să îl împiedice pe Zlatan Ibrahimovic să fie decisiv în confruntarea dintre Suedia şi Irlanda de la Campionatul European 2016. Selecţionata irlandeză mai are de disputat un singur meci amical, programat marţi seară, pe teren propriu cu Belarus, înainte de a face deplasarea în Franţa pentru prima partidă de la turneul final, care va avea loc în compania reprezentativei nordice, pe Stade de France.

În urmă cu patru ani, campania Irlandei de la Euro 2012 a părut compromisă încă din start, după eşecul suferit contra Croaţiei, scor 3-1, iar selecţionerul Martin O’Neill este conştient de faptul că echipa sa va avea nevoie de un început mult mai bun de această dată, pentru a putea avea şanse reale la calificarea în fazele eliminatorii ale competiţiei: „Zlatan Ibrahimovic este un jucător extraordinar, iar astfel de fotbalişti au capacitatea de a decide singuri soarta unui meci, de a se extrage din situaţiile obişnuite de joc, iar Ibrahimovic intră în această categorie. Evoluează la cel mai înalt nivel de foarte multă vreme şi ştie cum să valorifice cât mai bine aceste situaţii. Trebuie să fim foarte atenţi şi să găsim cea mai bună soluţie pentru a-l bloca, dar sper că de asemenea Suedia se va concentra în acest fel pe unul sau doi jucători din echipa noastră.” – a declarat Martin O’Neill, citat de site-ul rte.ie.

„Va trebui să fim foarte bine pregătiţi pentru acest meci, deoarece este fundamental pentru noi. Ibrahimovic este un fotbalist terifiant din punctul de vedere al adversarilor şi cu siguranţă reprezintă un adevărat talisman pentru Suedia. Dar ei se bazează de asemenea şi pe mulţi alţi jucători buni, aşadar va fi dificil pentru noi, ştim foarte bine acest lucru. Ne dorim să le facem viaţa cât mai dificilă, la fel precum tuturor adversarilor pe care îi vom înfrunta la Campionatul European 2016.” – a concluzionat selecţionerul irlandez.Comentarii