Martin O
Martin O

O’Neill: „Irlanda nu se mulţumeşte doar cu simpla prezenţă la Euro 2016”

Selecţionerul Martin O'Neill a prefaţat parcursul echipei naţionale a Irlandei la Campionatul European din 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 decembrie 2015

Selecţionerul Irlandei, Martin O’Neill, a declarat că numirea ca asistent a lui Roy Keane a fost una dintre deciziile sale cele mai inspirate şi cu o contribuţie decisivă în ceea ce priveşte calificarea echipei naţionale la Euro 2016.

Jonathan Walters a marcat de două ori şi a adus victoria pentru Irlanda în manşa retur a barajului cu Bosnia, sinonimă cu prezenţa la Campionatul European din Franţa. O realizare notabilă pentru Martin O’Neill, care a preluat funcţia de selecţioner al Irlandei în noiembrie 2013, iar de-a lungul campaniei de calificare la Euro 2016 a reuşit să gestioneze momente dificile, Irlanda fiind de altfel multă vreme pe poziţia a patra în grupă. O’Neill va primi acum cea mai mare parte din felicitările pentru calificare, dar precizează că de asemenea importanţa lui Roy Keane nu trebuie trecută cu vederea: „A fost de mare ajutor pentru noi. Poate că nu are parte de felicitările pe care le-ar merita, dar pentru mine a fost fantastic şi de asemenea pentru staff-ul tehnice şi jucători.”

„Sunt mândru de ceea ce au reuşit băieţii şi nu pot să nu mă gandesc la golul marcat pe final de Aiden McGeady în Georgia. Am simţit de atunci că acele puncte aveau să fie foarte importante şi aşa a fost. Acum am început deja să definitivăm programul pentru a ne prezenta la Euro 2016 în cea mai bună formă posibilă, deoarece Irlanda nu se va mulţumi doar cu simpla prezenţa, ci ne propunem să demonstrăm în continuare multe lucruri frumoase.” – concluzionează selecţionerul Irlandei, Martin O’Neill.Comentarii