Nicolas Lombaerts, Belgia
Nicolas Lombaerts, Belgia

Nicolas Lombaerts va rata Euro 2016 din cauza unei accidentări

Fundaşul belgian Nicolas Lombaerts a suferit o accidentare musculară şi nu va putea fi prezent la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
31 mai 2016

În aşteptarea de a definitiva lotul de 23 de jucători pe care se va baza la Campionatul European 2016, selecţionerul echipei naţionale a Belgiei, Marc Wilmots, se vede nevoit să renunţe la fundaşul Nicolas Lombaerts, care a părăsit deja cantonamentul naţionalei şi a fost înlocuit de apărătorul celor de la Genk, Christian Kabasele.

Nicolas Lombaerts, protagonist al unui sezon foarte bun la Zenit St Petersburg, a suferit o accidentare musculară şi a devenit astfel indisponibil pentru Campionatul European 2016, ceea ce a creat şi mai multe probleme pentru o defensivă slăbită deja prin absenţa căpitanului Vincent Kompany: „Lombaerts nu face parte din selecţia oficială pentru Campionatul European. Christian Kabasele se va alătura echipei în această seară.” – a confirmat selecţionerul Marc Wilmots.

În vârstă de 31 de ani, Nicolas Lombaerts a adunat 39 de prezenţe în tricoul echipei naţionale a Belgiei şi a fost unul dintre jucătorii importanţi din campania de calificare la Euro 2016, cu şapte apariţii din cele zece meciuri disputate.

Belgia va mai disputa două meciuri amicale în cadrul perioadei de pregătire înainte de Campionatul European 2016, cu Finlanda, respectiv Norvegia, pentru ca apoi să înfrunte Italia, Irlanda şi Suedia la turneul final din Franţa.Comentarii