Neil Taylor, Ţara Galilor
Neil Taylor, Ţara Galilor

Neil Taylor prefaţează Ţara Galilor – Belgia: „Putem să îi punem în dificultate”

Neil Taylor se arată încrezător înainte de meciul pe care Ţara Galilor îl va disputa în sferturile de finală ale Campionatului European 2016, cu Belgia.
Articol scris de Răzvan Mitacu
29 iunie 2016

Fundaşul Neil Taylor a avertizat Belgia că Ţara Galilor are capacitatea de a pune în dificultate valoroasa naţională pregătită de Marc Wilmots, după cum s-a întâmplat la ultima confruntare directă, care a avut loc vara trecută, la Cardiff. Cele două reprezentative se vor înfrunta pentru a cincea oară din 2012 şi până în prezent, înainte de duelul contând pentru sferturile Euro 2016, programat a se disputa vineri, pe Stade Pierre-Mauroy din Villeneuve d’Ascq. Ţara Galilor a câştigat două din cele mai recente patru partide directe şi a încheiat de alte două ori la egalitate, o performanţă foarte bună în faţa unei naţionale clasată pe locul al doilea în lume.

„Pe hârtie Belgia are o echipă incredibilă.” – a declarat fundaşul Neil Taylor, citat de site-ul skysports.com – „Ar putea să alinieze fără probleme două naţionale pentru a concura la acest Campionat European, deoarece au norocul de a se baza pe o tânără generaţie excepţională. O echipă precum Belgia te poarte obliga să joci într-o manieră defensivă. Plimbă mingea foarte bine şi dacă au parte de spaţiu sunt extrem de periculoşi. Respectăm Belgia, aşa cum este normal având în vedere ce jucători au la dispoziţie, dar de asemenea ştim că şi noi avem capacitatea de a-i pune în dificultate. Avem mijloacele noatre prin care putem învinge naţionale de top, însă în primul rând cel mai important lucru va fi să ne apărăm cât mai precis pentru a nu primi gol.” – a precizat jucătorul celor de la Swansea City.

Deşi Belgia va avea parte de un număr mai mare de suporteri perezenţi la stadion, Neil Taylor afirmă că sprijinul de care galezii au avut parte la Euro 2016 a fost foarte important mai ales în momentele dificile: „Ne bucurăm foarte mult pentru ei şi pentru faptul că putem să le oferim astfel de momente. I-am simţit alături de noi, inclusiv în clipele grele, precum la finalul meciului cu Anglia. Mi-ar fi plăcut să fiu un fan prezent în tribune la acest turneu final şi sper ca, după ce mă voi retrage, să am posibilitatea de a vedea jucători evoluând pentru Ţara Galilor la un turneu final important.” – a concluzionat Neil Taylor.Comentarii