Nabil Fekir, Franţa
Nabil Fekir, Franţa

Nabil Fekir încrezător în şansele de a fi convocat la Euro 2016

Tânărul mijlocaş ofensiv francez, Nabil Fekir, este refăcut în urma unei grave accidentări şi speră să fie prezent la Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 mai 2016

Tânărul mijlocaş ofensiv al celor de la Olympique Lyon şi al echipei naţionale a Franţei, Nabil Fekir, este refăcut din punct de vedere fizic şi are acum două obiective bine definite pentru acest final de sezon: clasarea pe locul al doilea în campionatul intern şi convocarea în lotul pe care selecţionerul Didier Deschamps se va baza la Campionatul European 2016 de pe teren propriu.

Cu patru goluri marcate în primele patru meciuri din actualul campionat, mulţi considerau că Nabil Fekir avea să fie unul dintre protagoniştii acestui sezon de Ligue 1, însă din păcate o gravă accidentare l-a împiedicat să evolueze până la sfârşitul lunii martie. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a suferit o ruptură de ligamente încrucişate la genunchiul drept în cursul partidei amicale Franţa – Portugalia şi a fost astfel nevoit să rateze cea mai mare parte a stagiunii: „Am aşteptat de multă vreme acel moment,” – a declarat Nabil Fekir, întrebat despre reluarea antrenamentelor alături de colegii săi, la finalul lunii martie. – „După şapte luni departe de gazon îmi era dor de această atmosferă, de pregătirea pentru un meci oficial. A fost un moment de bucurie foarte intens, m-am gândit la toţi cei care au fost aproape de mine, care m-au ajutat de-a lungul acestei lungi perioade de recuperare. În sfârşit am putut vedea luminiţa de la capătul tunelului.” – a precizat mijlocaşul ofensiv al lui Lyon, în cadrul unui interviu acordat pentru canalul de televiziune beIN SPORTS.

Revenit pe teren în meciul cu Montpellier de pe Stade de la Mosson, Nabil Fekir a fost întâmpinat cu aplauze şi încurajări din partea întregului stadion, ceea ce ilustrează aprecierea de care are parte la nivelul fotbalului francez: „A fost un sentiment extraordinar şi am fost cu adevărat emoţionat, deoarece nu mă aşteptam la aşa ceva. Da, a fost o surpriză, cu atât mai mult nu mă aflam în faţa propriilor suporteri.”

Prezenţa la Campionatul European 2016 este un subiect care nu putea fi ocolit, după ce Fekir s-a accidentat chiar într-un meci de pregătire al Franţei în vederea turneului final din această vară: „Accidentarea mea a complicat lucrurile. În plus, Franţa are la dispoziţie foarte multi jucători valoroşi şi care sunt în formă, aşadar nimic nu este sigur. Dar dacă numele meu va fi pe lista selecţionerului Didier Deschamps voi fi în al nouălea cer. Mi-a trimis des mesaje pentru a se interesa de situaţia mea medicală, ceea ce a fost încurajator pentru mine. Înainte de meciul cu Montpellier a spus că este încântat de revenirea mea, dar m-a avertizat să nu grăbesc lucrurile.” – a concluzionat tânărul jucător al lui Lyon.Comentarii