Alvaro Morata, Spania
Alvaro Morata, Spania

Morientes îl vede pe Alvaro Morata vârful Spaniei la EURO 2016

Fără a-i subestima pe Diego Costa sau Aritz Aduriz, Fernando Morientes crede că cel mai potrivit jucător să joace titular în atacul Spaniei este Alvaro Morata.
Articol scris de David Petre
31 martie 2016

Într-un interviu acordat Omnisport, fostul internaţional spaniol Fernando Morientes şi-a exprimat preferinţa privind postul de atacant central al naţionalei iberice la EURO 2016, considerând că Alvaro Morata este cel mai potrivit să îmbrace tricoul cu numărul 9 la turneul final care va începe pe 10 iunie. Vicente del Bosque a avut probleme în a găsi în preliminarii un titular intangibil în condiţiile fluctuaţiei de formă a lui Diego Costa, astfel că recent l-a rechemat pe veteranul de 35 de ani Aritz Aduriz după o absenţă de peste cinci ani la echipa naţională, iar vârful lui Bilbao a răspuns prompt, golul său din amicalul cu Italia smulgând o remiză pentru La Roja.

Paco Alcacer a fost gogheterul Spaniei în preliminarii cu 5 goluri, însă Morientes consideră că Alvaro Morata este răspunsul cel mai potrivit la dilema selecţionerului.

„Privind caracteristicile jucătorilor de acum, Morata este primul candidat pentru numărul nouă”, a declarat Morientes pentru Omnisport. „Este un atacat de careu care se simte foarte bine ca vârf împins, un marcator înnăscut şi un jucător complet. În acelaşi timp, este un fotbalist care iese bine în bandă şi poate oferi profunzime echipei. Este foarte rapid şi are capacitatea de a depăşi în viteză adversarii. Pentru mine, este cel mai important jucător de atac al Spaniei în acest moment”.

„Nu putem să-l omitem nici pe Aduriz, jucător care se bucură de un sezon excepţional. Alcacer este un alt fotbalist cu caracteristici remarcabile înăuntrul careului, iar Diego Costa se impune prin ambiţie şi personalitate. Este foarte important să ai şi aşa ceva în lot”.

Morientes a fost mai puţin tranşant în ceea ce priveşte titularul postului de portar, acolo unde Vicente del Bosque are de ales între Iker Casillas şi David de Gea.

„Oricare dintre cei doi ar juca, va oferi siguranţă echipei”, a spus fostul atacant. „De Gea este tânăr şi talentat şi este considerat astăzi unul dintre cei mai buni portari din lume, în timp ce Iker are o experienţă uriaşă şi este călit în provocările echipei naţionale”.

Alvaro Morata a evoluat în doar patru meciuri ale Spaniei în preliminariile EURO 2016, fiind titular în trei dintre acestea şi integralist în jocul din deplasare cu Belarus. A înscris un singur gol, în meciul de acasă cu Ucraina din martie 2015. Preferaţii lui Vicente del Bosque în avanposturi au fost Pedro şi Paco Alcacer, care au evoluat în câte opt jocuri.

Spania face parte din Grupa D la EURO 2016, alături de Cehia, Turcia şi Croaţia.Comentarii